Diari digital d'Andorra Bondia

Inversió d’11 milions i rebaixa de l’1% del cànon a Saetde


Escrit per: 
M. S. C.

L’acord d’intencions amb Saetde que el Comú d’Encamp preveu aprovar en el consell que se celebrarà aquest dijous recull el compromís de la companyia d’invertir uns 11 milions d’euros al Pas de la Casa en un termini màxim de sis anys. La implementació de les mesures es vol fer de forma immediata, tal com s’indica al document, i, en aquest sentit, l’empresa projecta tenir operatiu un nou telecabina des de la vila fins a la zona de debutants de les Abelletes aquest hivern. El giny costarà uns quatre milions d’euros i tindrà una capacitat de 1.200 persones l’hora i una longitud de 405 metres.

La resta de millores consistiran en la construcció d’un edifici de serveis a la zona de debutants amb restaurant i un espai per a activitats; un nou edifici de serveis a peu de pistes amb lloguer d’esquís i lockers; l’enderroc del garatge i el magatzem que hi ha a la vila i la seva construcció en un altre indret de la concessió; i la cessió al Comú d’Encamp del terreny on fins ara hi ha aquest garatge perquè hi construeixi una zona drop off per a turistes i autobusos.

L’acord exposa que per fer viable econòmicament aquestes inversions, el Comú d’Encamp accepta l’ampliació de la concessió fins a l’any 2065, uns canvis que s’hauran de formalitzar en els tres mesos següents a la signatura del conveni, i la reducció del cànon que la corporació percep de l’empresa en un 1% dels ingressos bruts a partir de la temporada 2015-2016 i fins al final de la concessió. De la seva banda, s’indica que Saetde està disposada a renunciar als terrenys del cercle de Pessons, Emportona, Cubil, Orris i Orri Vell, inclosos en la concessió, perquè el Comú pugui impulsar a la zona un parc natural. A més, la corporació exposa la voluntat de permetre a través de mitjans legals posar fi al litigi que l’enfrontava a la companyia pel pla de les Pedres. Aquests punts també s’han d’implementar en un màxim de tres mesos. 

Per altra banda, el Comú d’Encamp cedirà els drets sobre l’edifici de serveis de Grau Roig, que Saetde adquirirà per un preu fixat per experts independents. 

Finalment, l’acord preveu que Saetde redueixi en un 10% el preu que cobra a la corporació per la gestió del Funicamp a partir de la temporada 2015-2016 i fins al final de la concessió. El conveni no fa cap esment de les accions que té el Comú, un punt que s’ha volgut deixar per després de les eleccions parroquials. La voluntat és que el document es pugui signar abans dels comicis.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte