Diari digital d'Andorra Bondia

Jordi Pujol admet haver tingut diners sense regularitzar fora d'Espanya


Escrit per: 
Agències

L'expresident de la Generalitat de Catalunya ha admès haver tingut diners sense regularitzar fora d'Espanya. Ho ha donat a conèixer aquest divendres en un comunicat enviat als mitjans de comunicació, on també ha volgut demanar perdó per aquest fet. Els diners, segons ha explicat, provenien de l'herència del seu pare, i ja es trobaven en situació irregular en el moment en què el seu progenitor va morir. Els darrers anys, la família Pujol Ferrusola havia estat acusada de moviments de diners a Andorra i Suïssa.

  En el comunicat donat a conèixer aquest divendres, Jordi Pujol admet haver tingut diners sense regularitzar fora d'Espanya. Segons ha explicat, l'any 1980, uns mesos abans d'accedir a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Pujol va rebre una herència del seu pare. A banda dels diners continguts en aquesta herència, l'expresident explica que el seu pare va determinar que uns altres diners, que es trobaven a l'estranger de forma irregular, quedessin reservats per als set fills de Pujol i la seva esposa, Marta Ferrusola.

Com que en el moment de la mort del pare, Florenci, tots els fills de Jordi Pujol eren menors d'edat, 'es va encarregar la gestió i regularització' d'aquests diners 'a una persona de màxima confiança'. Posteriorment, quan els fills van ser majors d'edat, van decidir que aquests diners fossin administrats per un d'ells, tot i que l'expresident admet que en els anys posteriors 'mai es va trobar el moment adient per regularitzar l'herència'.

Pujol afegeix que 'finalment ha hagut de ser en aquests darrers dies que els membres de la meva família han regularitzat aquesta herència, amb les conseqüències del nou marc legal aprovat per incentivar la darrera regularització excepcional de novembre de 2012 i per penalitzar extremadament les regularitzacions posteriors'.

En el comunicat, Pujol assumeix la responsabilitat de 'totes les conseqüències' que es puguin derivar d'aquests fets i mostra el seu compromís de 'comparèixer davant les instàncies tributàries o, si s'escau, davant d'instàncies judicials, per acreditar aquests fets i, d'aquesta manera acabar amb les insinuacions i els comentaris'. A banda, també aprofita per demanar perdó i assegura que exposa tots aquests fets 'amb molt de dolor'.

Els darrers anys, la família Pujol Ferrusola havia estat acusada, i alguns mitjans se n'havien fet especial ressò, d'haver realitzat moviments de diners a Andorra i a Suïssa.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte