Josep Roig, qui va ser candidat a la territorial de Sant Julià de Lòria per l’aliança PS SDP+, serà l’escollit per rellevar Jaume Bartumeu al capdavant de Socialdemocràcia i Progrés i engegar un procés de “refundació necessària”. Segons van explicar fonts properes a la formació, Aaron Comella, que ocupava el número 7 de la llista nacional de l’aliança progressista, i Meritxell López, consellera del Comú d’Andorra la Vella acompanyaran Roig com a secretari d’organització i administradora i tresorera respectivament. Completaran la comissió de política nacional Alain Mateu, Marian Sanchiz, Cristina Montolio, Àngel Subirats, Marc Nogués, Najim Aouraghe i Elisabet Zoppetti com a vocals. Això serà sempre que el Congrés extraordinari que la formació progressista ha de celebrar aquest dissabte així ho validi.

El procés de renovació ve marcat per l’anunci del fins ara president de la formació, Jaume Bartumeu, de no optar a la reelecció. I, es vulgui o no, pels resultats electorals obtinguts el passat 2 d’abril per la coalició socialdemòcrata. Així, aquest dissabte no només es renovaran algunes cares, sinó que també es posarà la segona pedra per iniciar un procés “de convergència política i social”, segons apunten les fonts consultades pel BonDia, ja que la primera es va posar amb l’acord per concórrer conjuntament amb el Partit Socialdemòcrata a les passades eleccions. 

Es tracta d’afrontar la “refundació del centreesquerra del país” aglutinant tant agents polítics com sindicals i associatius diversos que s’identifiquin amb el programa d’SDP, constituint “estructures transversals” a totes les parròquies i generant “un moviment de baix cap a dalt”, van explicar fonts del partit polític. 

La voluntat és construir una “Andorra social, progressista i ben embrancada a Europa”, inclusiva i millor qualitat de vida per als seus habitants, adaptada als nous temps i compromesa amb el desenvolupament econòmic sostenible, segons van detallar les fonts consultades.

Finalment, un altre aspecte a millorar per part de l’òrgan director d’SDP és la comunicació. En aquest sentit, les fonts van exposar les dificultats que ha experimentat la formació per connectar i fer arribar el seu missatge a la població en general.

Lligat a tot aquest procés de renovació i convergència hi ha el vincle amb el Partit Socialdemòcrata, amb qui s’ha de mantenir una relació “fluida i estreta”. En aquest punt, ja s’ha establert un equip de coordinació per treballar de manera constant, sistemàtica i “des de la confiança per avançar plegats”, van manifestar les fonts progressistes, recordant que aquesta relació és “el primer gra de sorra” del procés de convergència que vol iniciar SDP.