Diari digital d'Andorra Bondia

Josep Vila alerta del greu endeutament del Comú


Escrit per: 
Redacció

El mal estat de les finances lauredianes serà un dels eixos centrals d’aquesta campanya electoral. La plataforma Laurèdia en Comú (LC) no vol deixar passar l’oportunitat de tractar aquest tema i el seu candidat a cònsol major, Josep Vila, va alertar ahir que les finances comunals es troben al límit, a punt de superar l’endeutament consolidat permès. En total, el deute del Comú de Sant Julià arriba a 22 milions d’euros, la meitat dels quals s’han generat a causa de la deficient gestió de Naturlàndia. Això és el que va manifestar Josep Vila durant la trobada amb els mitjans de comunicació davant de casa comuna. 

El candidat d’LC va valorar que aquesta situació es pot solucionar si s’aconsegueix fer  una gestió encertada i transparent dels recursos econòmics de la parròquia, i va recordar que el 2001 el Comú estava sanejat, sense un deute tan exagerat com el que hi ha en aquests moments.

Vila va posar èmfasi que l’única manera de posar fre a aquest endeutament i d’intentar reduir-lo a poc a poc és a través d’una bona gestió. “Cal que el proper consolat dugui a terme una feina de gestió, gestió i més gestió amb l’objectiu de redreçar la situació i evitar que el Comú acabi sent tutelat o acabi depenent d’altres organismes o entitats”, va afirmar Vila. 

El candidat proposa alleugerir aquest deute mantenint el benestar i analitzant acuradament les inversions que es facin a la parròquia “per dinamitzar-la i, en definitiva, retornar-li la vida”. Aquesta gestió, a més de ser acurada, ha de ser transparent i en cap cas improvisada. 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte