Diari digital d'Andorra Bondia

Junts aposta per posar en marxa un servei d’ocupació juvenil


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Tati Masià

La coalició formada pel  Partit Socialdemòcrata (PS), Verds d’An­dorra, Iniciativa Ciutadana (IC) i independents ha inclòs en el seu programa per a les properes eleccions generals la creació d’un servei d’ocupació juvenil. Així ho va explicar ahir Aboubacry Mamadou Ba, número 4 de la llista nacional, durant la presentació de les propostes que es volen tirar endavant en aquest àmbit en cas de governar.
Aquest servei especialment adreçat als joves desocupats centralitzaria en una borsa de treball totes les ofertes destinades a aquest segment de la població i també es prestaria un assessorament individualitzat. Amb l’objectiu d’aconseguir la inserció laboral dels mateixos, també es pretén incidir en la vessant formativa dels joves, amb plans alternatius als dels circuits reglats perquè almenys puguin tenir el graduat escolar. A més, també es donarà suport a les empreses que contractin joves, per exemple amb bonificacions fiscals, i es preveu ajudes per als joves emprenedors. L’objectiu és que els joves tinguin “una feina digna, de qualitat i ben remunerada, ja que es tracta d’un dret social”.
Abou Ba va indicar que, a diferència d’altres partits polítics, la coalició de progrés creu que les propostes que s’elaborin en aquesta matèria han de ser amb la participació dels joves, escoltant-los de manera periòdica i implicant-los en la política no tan sols cada quatre anys. En aquest sentit, troben que s’han de considerar joves totes les persones entre 13 i 35 anys. En aquest sentit, defensen la modificació de la regulació del Fòrum Nacional de la Joventut per afavorir que hi hagi més joves interessats a prendre part en aquest organisme.
El candidat de la coalició progressista va assenyalar que hi ha “riscos d’exclusió social” dels joves com a conseqüència de la greu crisi econòmica, raó per la qual cal aplicar mesures que els ajudin en aquesta situació, ja que “són el present i el futur, i la clau de la prosperitat”. D’aquesta manera, s’aposta per exemple perquè hi hagi “subvencions” perquè els joves puguin accedir a un habitatge, i també per una “renda mínima” per als que estiguin en una situació difícil.
Les propostes d’aquesta opció política es basen en tres compromisos: garantir l’autonomia juvenil, treball en l’entorn que envolta el jove i la implicació ferma de l’administració pública envers aquest col·lectiu. “Els joves seran una prioritat absoluta de la nostra formació”, va afegir Ba durant la presentació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte