Diari digital d'Andorra Bondia

La manifestació de l'1 de maig congrega més d'un centenar de persones


Escrit per: 
Agències/Foto: E.F.


Més de 100 persones s'han manifestat per l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella per commemorar el Dia Mundial del Treballador.

La caminada s'ha iniciat al carrer de la Unió. Portant la pancarta que encapçalava la processó, de l'USd'A (Unió Sindical d'Andorra), hi havia el secretari general d'aquest sindicat, Gabriel Ubach; el secretari d'organització del Partit Socialdemòcrata, David Ríos; la presidenta de l'ADA (Associació de Dones d'Andorra); i el president del SEP (Sindicat de l'Ensenyament Públic), Josep Manel Molina.

La següent pancarta era del SAT (Sindicat Andorrà del Treballador), amb el seu secretari general, Guillem Fornieles, al darrere. La pancarta que tancava la comitiva era del Partit Verds d'Andorra, portada pels seus principals representants: Antònia Escoda, Jael Pozo, Josep Mas, i Joel Sàmper. Representant el Govern, ja a la plaça del Poble, hi han estat presents el secretari d'Estat d'Interior, Bruno Bartolomé; el de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena; i la secretària d'Igualtat, Magda Mata. També hi han assistit el cònsol menor de la capital, Josep Vila; i els consellers generals Òscar Encuentra (ApC) i Jan Cartes (PS).

Les proclames que s'han pogut sentir durant el recorregut han estat diverses, com ara 'No volem viure amb comiats lliures'; 'Nosaltres vam votar uns serveis socials'; 'Protecció social per l'Andorra social'; 'Sense lleis, anem de cul'; 'Govern, desperta, el treballador protesta'; 'Que sigui real: volem un canvi'; 'Les urnes han votat compromís social'; i 'Volem lleis sindicals reals'. Un cop s'ha arribat a la plaça del Poble, Gabriel Ubach ha llegit el manifest de l'1 de maig, i el tresorer de l'USd'A ha pronunciat un discurs. Finalment, s'ha celebrat una botifarrada, tot i que els núvols que s'havien apartat durant la marxa, han tornat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte