Diari digital d'Andorra Bondia

L'Assemblea Nacional Francesa ratifica el CDI


Escrit per: 
Agències

L'Assemblea Nacional Francesa ha ratificat aquest dijous el conveni de no doble imposició amb Andorra. Un cop aprovat, l'últim tràmit a fer és l'intercanvi dels instruments de ratificació. El conveni ha estat tirat enrere per dues ocasions per part del Senat francès pel refús dels diputats de l'UMP a la clàusula que inclou el CDI per si França aprova mai una llei que exigeixi als seus nacionals tributar al seu país d'origen independentment d'on resideixin. En aquesta ocasió, el conveni també ha rebut els vots en contra dels diputats de l'UMP.

L'Assemblea Nacional Francesa ha debatut i ratificat el conveni de no doble imposició amb Andorra després d'haver estat refusat en dues ocasions pel Senat francès pels vots en contra de l'UMP. Tant el secretari d'estat com el ponent de la comissió d'Afers Exteriors han defensat la necessitat d'aprovar el conveni per fer un pas endavant i evitar l'evasió i el frau. A més, també han destacat l'esforç d'Andorra per modernitzar el seu marc fiscal i adequar-lo als estàndards internacionals.

Precisament el ponent de la comissió ha assenyalat que la clàusula més polèmica, en cas que el govern la volgués implantar, requeriria d'una reforma legislativa que no està prevista ni a curt ni a mitjà termini.

La majoria de diputats s'han mostrat favorables a la ratificació del conveni a excepció dels representants de l'UMP, que han reiterat el seu refús.

La ratificació arriba gairebé dos anys després de la signatura del conveni, el 2 d'abril del 2013 i permetrà, atès que el Consell General ja el va validar l'any passat, que el text pugui finalment entrar en vigor.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte