Diari digital d'Andorra Bondia
LdA demana per la disminució dels ingressos de l’impost de societats
LdA demana per la disminució dels ingressos de l’impost de societats

LdA demana per la disminució dels ingressos de l’impost de societats


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha presentat amb caràcter d’urgència una nova pregunta per a la sessió de control d’aquest matí al Consell General, en aquest cas relativa a l’execució dels ingressos de l’impost de societats.
Concretament, Gallardo demana a l’executiu que detalli els motius o factors que han ocasionat la disminució dels ingressos per aquest concepte, que l’exercici 2015 van caure un 18,02% respecte al 2014 situant-se en 30,5 milions d’euros. Així mateix, demana al Govern que informi sobre la totalitat de les bases imposables positives corresponents als exercicis entre el 2012 i el 2015, i també respecte de les quotes de liquidació dels mateixos exercicis. 
En una segona pregunta, el president suplent del grup liberal demana a l’executiu si el Principat té l’obligació d’aplicar les modificacions previstes al Codi de duana de la Unió Europea, que han d’entrar en vigor a partir del primer de maig vinent, al Codi de duana d’Andorra tenint en compte que no hi ha hagut cap modificació d’aquest. 
D’altra banda, el també parlamentari liberal Ferran Costa va entrar, també per la via d’urgència, una pregunta relacionada amb el projecte de llei de revocació definitiva de la Universitat de les Valls, aprovat per l’executiu la setmana passada i remès al Consell General en tràmit d’urgència. 
Costa es dirigeix concretament al titular d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, a qui demana si considera que s’ha vulnerat el dret a la defensa previst en la Carta Magna quan “després d’haver informat en audiència, sense cap altre tràmit previ, el senyor rector de la Universitat de les Valls, el  20 d’abril a les 8 hores, que el Govern pretenia tancar la Universitat de les Valls i, després, el mateix 20 d’abril, a les 15.40 hores, remetia en tràmit d’urgència al Consell General el projecte de llei de revocació definitiva”.
D’altra banda, segons recollia el Butlletí del Consell General, Sindicatura ha admès a tràmit el projecte de llei de modificació de la Llei transitòria de procediments judicials, presentat per l’executiu per adaptar-se a les recomanacions del servei d’Execució de Sentències del Tribunal Europeu dels Drets Humans, i obrir el termini per a la presentació d’esmenes al text, que estarà obert fins al 19 de maig vinent.
Com va explicar el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, quan va informar de l’aprovació del projecte de llei per part de l’executiu, aquesta modificació té com a principal objectiu que el judici de revisió com a conseqüència de les decisions definitives del Tribunat Europeu dels Drets Humans es pugui promoure encara que sigui arran d’una sentència anterior a l’entrada en vigor de la llei, en alguns casos.
Així, el canvi estableix que el judici de revisió tingui un abast retroactiu, però només en els casos i d’acord amb els requisits objecte de les recomanacions del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. Per tant, es podrà demanar el judici de revisió també si a la data d’entrada en vigor de la modificació de la Llei transitòria de procediments judicials, l’any 2014, la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans estava en tràmit d’execució i sota la supervisió o el seguiment del Comitè de Ministres, sempre que el judici s’insti en el termini màxim de tres mesos.
A la vegada, segons va precisar Espot, que va admetre que el canvi només afecta el cas de Saur-Vallnet, s’ha inclòs en la modificació la possibilitat que el Govern pugui ser part legitimada per promoure el judici de revisió quan hagi estat part del procés i que concorrin motius d’interès general.

sessió control
impost de societats
Jordi Gallardo
LdA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte