Diari digital d'Andorra Bondia

Ld'A denuncia que el creixement de la despesa està impossibilitant la capacitat de finançament del deute


Escrit per: 
Agències / Foto: M.B.

El grup parlamentari liberal ha atribuït la presentació de l'esmena a la totalitat del projecte del pressupost del 2016 a la manca de control de l'endeutament. Concretament, el president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha lamentat que els comptes del 2016 no hagin inclòs l'ajust d'inversions a les necessitats del país, l'estimulació de la iniciativa privada, l'eliminació d'obstacles i la no generació d'incerteses. Tanmateix, han denunciat que Andorra es troba en una situació de creixement de la despesa financera fins al punt d'impossibilitar la capacitat de finançament del deute del país, i "el ministre n'és conscient", ha assegurat Pintat.

El grup parlamentari liberal s'ha mostrat contundent amb la crítica al projecte de pressupost del 2016, i preocupat perquè "l'economia no funciona". En aquest sentit, el president del grup, Josep Pintat, ha explicat que consideren que les previsions d'ingressos són irreals i el ministre de Finances, Jordi Cinca, les intenta justificar per aconseguir quadrar els números i assolir els objectius de la regla d'or. Així doncs, el conseller general ha considerat prioritàries les inversions estratègiques, i ha recordat la seva postura contrària als diferents projectes pressupostats com ara l'heliport, el recinte funcional o The Cloud.

Tanmateix, els liberals han criticat que el marc pressupostari hauria d'haver tingut en compte la situació canviant del país i marcar les directrius amb pressupostos equilibrats. A més, els hi hagués agradat que el pressupost recollís l'ajust d'inversions a les necessitats del país, l'estimulació de la iniciativa privada, l'eliminació d'obstacles i no generés incerteses. En aquest sentit, Pintat ha afirmat que "si no s'assoleix un creixement sostingut de l'economia controlant l'endeutament, difícilment podrem gaudir d'un bon nivell de benestar". 

El grup parlamentari liberal, també s'ha mostrat preocupat per l'augment del dèficit, i asseguren que tot i l'augment d'inversió estrangera, es genera més dèficit i més endeutament "fins al punt d'haver d'utilitzar recursos d'Andorra Telecom".

Pintat ha estat especialment crític amb les despeses de personal, i ha lamentat que s'hagin superat els 100 milions d'euros, i acusa el Govern de "camuflar les retribucions dels alts càrrecs polítics".

Finalment, l'esmena a la totalitat presentada pels consellers liberals ha estat rebutjada, ja que tot i haver rebut el suport de tots els partits de l'oposició, ha obntingur els 15 vots dels demòcrates en contra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte