Diari digital d'Andorra Bondia
LdA diu que es va a Europa amb amb plantejaments de fa 10 anys
LdA diu que es va a Europa amb amb plantejaments de fa 10 anys

LdA diu que es va a Europa amb amb plantejaments de fa 10 anys


Escrit per: 
M.S.

La crisi econòmica, la crisi de refugiats, el Brexit, països que es replantegen la seva relació amb la Unió Europea i “aquí sembla que no passa res i anem cap a Europa amb plantejaments de fa deu anys”. Així de contundent es va mostrar ahir el conseller general i president de Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, en el transcurs de la reunió de poble que la formació va celebrar a Andorra la Vella.
Davant d’una quarantena de militants i simpatitzants, Gallardo va explicar el posicionament d’LdA respecte a les negociacions amb la Unió Europea per a l’establiment d’un acord d’associació i va reiterar la petició a l’executiu d’explicar “tot el que comporta” un acord d’aquestes característiques i “no només els avantatges”.
En aquest sentit, el dirigent liberal, que va defensar el sí a Europa del partit sempre que “sumi per Andorra”, va lamentar que des del Govern “només s’estigui parlant de coses que ja tenim i no del que aquest acord pot aportar”, i va insistir en la necessitat d’“endreçar” primer el país abans d’anar a Europa, que pot comportar qüestions com seria una cessió de sobirania, la renúncia a l’acord duaner o la lliure circulació de persones que “el país no pot suportar”.
Per això, Gallardo, que va acusar el Govern de voler córrer per penjar-se la medalla o per fer un salt endavant després del poc èxit de l’obertura econòmica, es va mostrar partidari d’alentir el ritme de negociació, tal com s’ha plantejat des de Mònaco i San Marino, i va recordar que hi ha altres estats tercers que han tancat acords amb la Unió després de deu anys de negociacions.
D’altra banda, i pel que fa a la proposta de pacte d’Estat per a la reforma del sistema sanitari, Gallardo va recordar que s’està a l’espera d’una reunió amb el ministre per “conèixer realment fins a on es vol portar a terme aquesta reforma” ja que el document lliurat era massa genèric.
En aquesta línia, el president d’LdA va instar l’executiu a ser “valent” amb les reformes per evitar que “el sistema sanitari es continuï deteriorant” i deixar-se de “cortines de fum” amb qüestions com l’historial clínic o el metge de referència, que “ja fa anys que se’n parla i ja podrien estar implantades”, i aturar “el descontrol en la despesa” i dir si apujarà les cotitzacions.

acord d'associació
Unió Europea
LdA
Jordi Gallardo
Liberals d'Andorra
pacte d'Estat
Mònaco
San Marino

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte