Diari digital d'Andorra Bondia
LdA insta el Govern a querellar-se per les informacions sobre Cinca
LdA insta el Govern a querellar-se per les informacions sobre Cinca

LdA insta el Govern a querellar-se per les informacions sobre Cinca


Escrit per: 
Redacció

Liberals d’Andorra (LdA) ha fet públic un comunicat en què insta el Govern i el ministre de Finances, Jordi Cinca, a querellar-se contra els mitjans espanyols que publiquen informacions sobre aquest últim, “si aquestes són injustificades”. “En cas de no fer-ho s’entendrà que són certes i, per tant, el ministre ha de dimitir immediatament o el cap de Govern l’ha de destituir”, afirma aquest partit polític. Aquesta formació considera que “som davant d’una greu situació de degradació accelerada i accentuada de la imatge d’Andorra en l’escenari internacional globalitzat” per les notícies que s’estan publicant aquests últims dies sobre el titular de Finances, i reclamen que s’actuï. 

Els liberals recorden que va ser el mateix cap de Govern, Antoni Martí, el que va dir públicament en roda de premsa que es revisaria amb els lletrats de l’executiu “tot el que s’ha dit i fins on s’ha faltat al respecte per no deixar cap atac sense la corresponent resposta”. En aquesta intervenció, el màxim responsable del Govern va fer també, segons recorden, una “defensa aferrissada” del titular de Finances davant de les acusacions que s’estaven llançant sobre ell i va indicar que “últimament s’estan creuant moltes línies vermelles i a Andorra tenim especialistes en la difamació i la calúmnia”. 

Durant els últims dies han aparegut de nou, en alguns mitjans de comunicació espanyols, informacions relatives a les passades activitats professionals de Cinca en empreses dedicades al comerç d’or i de diamants “de procedència, com es diu en els articles d’aquells mitjans, pel cap baix poc recomanables i qüestionables”. I davant aquesta situació, LDA afirma: “Senyor Martí i senyor Cinca, actuïn legalment, en tant que Govern d’Andorra, contra els mitjans que publiquen, setmana sí i setmana també, notícies molt greus sobre Jordi Cinca. Actuïn, si aquestes notícies incorren en injúries, difamacions o falten a la veritat.” 

Els liberals opinen que ha arribat el moment de “defensar Andorra i la seva honorabilitat”: “Senyor Martí, cap de Govern de tots els andorrans, defensi ara el seu país, el nostre país, de tots, dels atacs al nom d’Andorra que s’estan rebent per culpa del seu ministre.” 

En cas que les notícies que apareixen a la premsa estrangera “siguin inatacables perquè són veritat”, LdA entén que Martí i Cinca han de donar explicacions, retre comptes i prendre mesures per salvar el bon nom del país. “I les mesures, si aquest és el cas, són la dimissió immediata del ministre Cinca o, si aquest s’hi resisteix com fins ara, la seva destitució fulminant per part de l’única persona que ho pot fer, que és el cap de Govern”, acaba dient el comunicat dels liberals.

Andorra
liberals
Cinca

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte