Diari digital d'Andorra Bondia

LdA veu el Govern “sobrepassat i esgotat” per la crisi de BPA


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Jonathan Gil

Liberals d’Andorra (LdA) considera que el Govern està “sobrepassat per les circumstàncies i esgotat pels esdeveniments” en veure que passen els mesos i no es troba una solució per a l’afer BPA. Aquesta és la sensació que van tenir els membres del grup parlamentari liberal després de la compareixença de dilluns passat del cap de Govern, Antoni Martí, i els ministres de Finances i Afers Exteriors, Jordi Cinca i Gilbert Saboya, respectivament, davant de la comissió de vigilància i prevenció de risc i per a l’estabilitat financera. Així ho van explicar ahir els consellers Judith Pallarés i Ferran Costa, que tot i no formar part de la comissió havien estat informats pels seus companys de grup. 

Segons Pallarés el president del grup, Josep Pintat, els va definir amb una frase la situació que hi ha arran d’aquest cas: “El passat d’aquest assumpte era fosc i el futur es veu molt complicat.” Segons els parlamentaris liberals, els membres del Govern es van mostrar de nou convençuts que les actuacions que van prendre en esclatar l’afer van ser les correctes. La impressió d’aquest grup, però, és que “el Govern es desentén de qualsevol responsabilitat i passa la pilota als supervisors”. Els liberals van anunciar també que tindran a punt la setmana vinent l’esborrany de la proposició de llei sobre els secrets d’Estat, que serà la primera iniciativa legislativa del grup i deixarà clar quina és la informació a la qual podran accedir els consellers en casos com el de BPA. 
LdA va criticar de nou ahir el Govern per l’incompliment de la llei, com ha passat, per exemple, en la presentació del projecte de pressupost per a l’any vinent, i li va demanar “que sigui més rigorós a l’hora de complir amb les seves obligacions”. Segons va opinar Costa, l’executiu està “immers en una crisi de credibilitat profunda” perquè ha incomplert la llei en diversos supòsits. 
D’altra banda, el president del grup, Josep Pintat, ha presentat una pregunta perquè sigui resposta per escrit pel Govern sobre si té previst, segons el requeriment dels Estats Units, crear una agència nacional amb base de dades computeritzada perquè els bancs i altres institucions financeres informin dels dipòsits i les disposicions d’efectiu, tant nacionals com internacionals, per sobre d’una quantitat fixa.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte