Diari digital d'Andorra Bondia
grups oposició
grups oposició

L’oposició veu amb “preocupació” un possible “excés d’obertura” a l’INAF


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’anunci per part del Govern de l’aprovació d’un projecte de llei de modificació de la Llei de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), que obre el consell d’administració i la direcció de l’organisme a persones que no tinguin la nacionalitat andorrana ‒de fet tots els directius menys el president podran ser estrangers–, no ha deixat indiferents les forces polítiques de l’oposició. 
I és que malgrat coincidir en la necessitat de reforçar l’INAF amb el màxim d’experts i persones amb un perfil tècnic molt determinat, sovint difícil de trobar al país, i per tant d’acord en el fet de buscar experts estrangers, veuen en aquest projecte de llei de modificació de la llei de l’INAF “potser un excés en l’obertura”.
En aquest sentit, el conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, que va assegurar que l’ha “sobtat que puguin ser tots de fora menys el president”, va destacar que sí que s’havia d’ampliar l’òrgan a persones de fora per “garantir-ne la imparcialitat”, entre altres aspectes, però va insistir que “entre poc i massa” ja que, malgrat considerar positiva l’obertura, va recordar que “cal tenir present també les qüestions de sobirania”.
Una argumentació molt similar va ser utilitzada per la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, que tot i compartir la necessitat de reforçar l’INAF considera que “obrir massa cap enfora preocupa d’entrada per la cessió de sobirania que pugui comportar”. Així mateix, la parlamentària del PS va destacar que tot i les possibilitats que oferirà la nova legislació, cal fer tot el que es pugui “perquè hi hagi el màxim nombre d’andorrans possible” al si de l’Institut Nacional Andorrà de Finances.
Finalment, el conseller general del grup parlamentari liberal Joan Carles Camp, que va admetre que “és probable que faci falta completar 
l’INAF amb experts estrangers”, es va mostrar convençut però que “hi ha gent al país amb estudis i capacitats suficients per formar part de l’òrgan supervisor”. En aquest sentit, Camp, que va recordar que des del grup liberal en una sessió de control es va qüestionar l’executiu sobre el reconeixement internacional de l’INAF, va plantejar que es pogués enviar aquestes persones a completar la seva formació fora de les fronteres del país i que després “poguessin dirigir l’Institut Nacional Andorrà de Finances”.

INAF
consell d'administració
Llei INAF
grups parlamentaris
Rosa Gili
Joan Carles Camp
Víctor Naudi

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte