Diari digital d'Andorra Bondia

Marín creu que els comerciants han acceptat bé els estatuts de la futura associació


Escrit per: 
Agències

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, s'ha mostrat satisfeta de l'acceptació que ha tingut la presentació dels estatuts de la futura associació de comerciants, hotelers i restauradors als mateixos actors implicats. Durant aquests darrers dies, representants del Comú s'han reunit amb membres d'aquests col·lectius per donar-los a conèixer aquest document base, que ha elaborat la mateixa corporació comunal amb l'ajuda de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. Les trobades van acabar aquest divendres, amb una reunió amb comerciants de la part baixa de Carlemany.

Marín ha assegurat que la resposta dels actors implicats ha estat bona i s'ha mostrat esperançada que "tot plegat arribi a bon port i l'associació es pugui constituir". La cònsol ha explicat que en tot moment s'ha deixat clar als actors econòmics que, un cop constituïda l'associació, el Comú seguirà donant-los suport.

"Insistim molt en el fet que nosaltres sempre estarem al seu costat, i que el compromís del Comú sempre hi serà", ha assegurat Marín. La cònsol ha deixat clar que la corporació seguirà implicada amb el projecte de Vivand i amb el fet de potenciar l'avinguda per a vianants, amb aspectes com "la neteja o el manteniment".

Tot i això, ha remarcat que "tot el que són esdeveniments ho han de fer ells, perquè són els que hi entenen més i saben quines són les èpoques més bones per fer-los".

Marín ha admès que el procés de creació i manteniment d'una associació que agrupi el major nombre d'actors econòmics "serà difícil", ja que "hem vist associacions d'altres parròquies que han desaparegut". Tot i això, ha emfatitzat que "no ens hem de quedar amb això i hem de treballar perquè sigui una realitat".

A les reunions hi han assistit el conseller de Serveis, Josep Tudel, tècnics del Comú i, en alguna ocasió, els mateixos cònsols. Tudel ha explicat a l'ANA que, tret de la que es va fer dilluns amb els restauradors "on no hi va haver gaire afluència de gent", a la resta la participació dels actors implicats ha estat bona.

Ha detallat que el dia de la reunió amb els comerciants de la part alta de Carlemany l'afluència va ser força elevada perquè alguns botiguers van aprofitar per anar a fer-hi algunes reivindicacions, especialment en relació a la millora dels accessos. En tot cas, però, Tudel assegura que la resposta de tots els col·lectius va ser bona i creu que "tothom està predisposat a que l'associació tiri endavant".

L'únic malentès, ha assegurat, va ser en relació al fet que alguns actors implicats pensaven que amb la creació d'aquesta associació "el Comú es volia treure la 'patata calenta' de la dinamització de la parròquia", però "han entès que nosaltres seguirem al seu costat".

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte