Diari digital d'Andorra Bondia

Martí agraeix al Papa la concessió del títol de basílica al Santuari de Meritxell


Escrit per: 
Agències / Foto: L'Osservatore Romano Photographic Service

El Sant Pare ha rebut aquest divendres al matí el cap de Govern, Toni Martí, en audiència privada al Palau Apostòlic de la Ciutat del Vaticà. La trobada, que ha durat uns 25 minuts, ha servit per tractar diversos assumptes d'actualitat andorrana i ha permès a Martí informar Francesc del programa de reformes que estan duent a terme el Consell General i el Govern. Segons informa l'Executiu en un comunicat, Martí ha agraït al Sant Pare la concessió del títol de basílica papal menor al Santuari de Nostra Senyora de Meritxell. Així mateix, també ha comentat la recent inclusió del Santuari a la Ruta Mariana, que aplega diversos santuaris marians de França, Espanya i Andorra. D'altra banda, el cap de Govern ha estès al Papa la invitació a visitar el Principat.

 Amb posterioritat a l'audiència privada, el cap de Govern, acompanyat del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i de l'ambaixador prop de la Santa Seu, Jaume Serra, ha mantingut una reunió amb el secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, acompanyat del secretari per a les Relacions amb els Estats, monsenyor Dominique Mamberti.

Durant la reunió, Martí ha exposat les reformes endegades durant els darrers anys en favor de l'obertura, la transparència i l'homologació de l'economia andorrana. En aquest sentit, el cap de Govern, ha explicat la reforma fiscal, la negociació de convenis de doble imposició i l'obertura econòmica. D'altra banda, Martí ha informat Parolin de la realitat educativa andorrana, amb la coexistència de diversos sistemes educatius i amb la llibertat d'elecció per part de les famílies.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Un altre exemple de transparència informativa: el comunicat oficial no reflecteix ni de bon tros tot el que es va parlar a la reunió. Ni una menció als temes espinosos.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte