Diari digital d'Andorra Bondia

Martí creu que vindran empreses “de renom” a invertir a Andorra


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: Tati Masià

Conservar els sectors tradicionals i diversificar l’economia. Aquests són els objectius de Demòcrates per Andorra (DA) per a la propera legislatura en cas de disposar de nou del suport dels electors. El candidat a cap de Govern de DA, Antoni Martí, i el cap de llista per Canillo, Jordi Alcobé, van explicar ahir en un esmorzar amb la junta directiva de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) les propostes programàtiques en l’àmbit econòmic. Martí es va mostrar convençut que amb el procés d’obertura econòmica encetat hi haurà empreses  “de renom” que complementaran els sectors tradicionals. “Més enllà d’una aposta per la diversificació és també una aposta per poder mantenir el nostre Estat de benestar”, va manifestar.
Martí va recordar que les empreses andorranes, quan entrin en vigor els convenis per evitar la doble imposició (CDI) amb Espanya i França, ja no estaran gravades amb el 24% i el 33% respectivament, com passa ara. L’acord amb la Unió Europea (UE), que s’ha de negociar durant la propera legislatura, proporcionarà també avantatges a les empreses andorranes, ja que segons va dir el número 1 dels demòcrates “es podran instal·lar amb tota llibertat en un mercat que no és menor perquè té més de 500 milions de persones”. Martí va reiterar la voluntat dels demòcrates de comptar amb els agents econòmics i socials “per encarar l’acord d’associació”. També va assenyalar que s’ha de treballar per aconseguir que l’administració sigui més àgil. “Hem fet una cosa que penso que ha passat des­apercebuda, i que no és inversió en asfalt ni rotondes, que és la modernització informàtica de l’administració per assolir que el cent per cent dels tràmits administratius es puguin fer online.” Pel que fa al marc tributari, Martí va dir que no es preveuen noves figures impositives ni s’apujaran les actuals, ja que segons va recalcar està “completat”  i és “homologable”.
“Si els ciutadans donen la possibilitat a Demòcrates per Andorra de governar quatre anys més, el rumb si algun partit el té clar és el nostre”, va concloure Martí. I és que “hem fet una colla de reformes i ens en queden encara unes quantes per fer; no es canvia tot d’un dia a l’altre”, va afegir el líder de DA.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Segons el meu parer el futur del país ha de passar per invertir capital (públic) a intentar que GRANS empreses com APPLE entre d'altres s'assentin al pais fet que proporcionaria una riquesa al pais donant feina a gent qualificada, reduint la gent desocupada i provocaria a l'hora obrir Andorra al món i un incentiu a que moltes empreses mitjanes vinguessin a tenir les seves seus. I NO hauriem de gastar 25 milions en un edifici fet que no proporcionaria cap benefici al pais, no podem oblidar que cada cop hi ha mes turistes de "bocata". REINVENTAR O MORIR

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte