Diari digital d'Andorra Bondia
  Només les zones comercials d'Andorra la Vella estrenaran enguany enllumenat de Nadal
Només les zones comercials d'Andorra la Vella estrenaran enguany enllumenat de Nadal

Només les zones comercials d'Andorra la Vella estrenaran enguany enllumenat de Nadal


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: Tony Lara

Només les zones comercials d’Andorra la Vella podran estrenar aquest any enllumenat de Nadal, després que el Comú tan sols hagi adjudicat una part del concurs, ja que la convocatòria de caràcter urgent ha provocat que moltes empreses no s’hi hagin pogut presentar i s’hagi decidit adjudicar 140.700 euros i deixar-ne deserts 220.000. La cònsol major, Conxita Marsol, va reconèixer que es va actuar amb precipitació i han considerat que amb aquestes condicions no es podien lligar per quatre anys i amb una quantitat tan elevada. Des de la minoria van criticar “les presses” perquè consideren que això ha provocat no disposar de tota la informació necessària. A banda, en la sessió de comú d’ahir també es va aprovar una redistribució de 674.000 euros de la partida d’inversió.
El Comú va aprovar ahir l’adjudicació del concurs nacional de contractació urgent relatiu al subministrament de l’enllumenat de Nadal, però tan sols una part del que s’havia previst inicialment. Marsol va reconèixer la precipitació per treure el concurs, motiu que ha provocat que només s’hi hagin presentat dues empreses, i per tant “això no és bo ni per a les empreses ni per a nosaltres”. Davant la situació, el Comú ha decidit adjudicar 138.000 euros a l’any a una empresa i 2.700 euros a una altra (les dues que es van presentar) durant quatre anys, i declarar deserts 220.000 euros perquè “entenem que ara no ens podíem lligar amb un import tan important per tant de temps”. Aquesta adjudicació es treballarà de cara a l’any que ve per preparar-la amb més cura i perquè hi hagi més empreses que hi puguin optar.
Els 140.700 euros que s’han adjudicat s’invertiran als principals eixos comercials com són l’avinguda Meritxell, el Bulevard Fener i Riberaygua i Travesseres. La resta de la parròquia s’il·luminarà amb els ornaments que ja posseeix el Comú, i a més es produirà un intercanvi d’elements amb una ciutat espanyola de manera gratuïta.
La precipitació per obrir el concurs ha provocat que la minoria no hagi pogut formar part de les decisions, motiu que va molestar els consellers del Partit Socialdemòcrata (PS) i CdI+Liberals. La socialdemòcrata Dolors Carmona va insistir a considerar que es tracta d’una quantitat desproporcionada, ja que en quatre anys superarà el milió d’euros, i es tracta per tant d’una despesa molt important que pot anar en contra d’altres àmbits més prioritaris. De nou va mostrar el seu malestar per la manca d’informació i va recordar el seu advertiment “per les presses”, motiu que assegura que els ha fet sentir-se decebuts. Carmona va lamentar, a més, que la majoria destini xifres tan importants a aquesta ornamentació i, en canvi, estigui decidida a privatitzar el Centre de Congressos quan la seva despesa de funcionament és sensiblement inferior a la xifra finalment adjudicada aquest dijous. “La parròquia es mereix una bona imatge, però també cal que els ciutadans puguin gaudir dels equipaments que hi ha”, va apuntar la consellera, que va avançar la voluntat de “lluitar perquè aquest espai continuï sent de la parròquia i segueixi donant resposta a les seves necessitats”. 
Per la seva banda, el conseller de CdI+Liberals, Jordi Minguillón, va acceptar que s’ha de fer un gran esforç per adornar la parròquia per Nadal, però va justificar la seva abstenció considerant que les formes d’actuar no han estat les adequades. 
D’una altra banda, el consell de comú va aprovar ahir la redistribució de 674.000 euros del pressupost, concretament de la partida d’inversions. Marsol va explicar que en revisar els comptes han comprovat que hi ha partides previstes que finalment no s’executaran, o n’hi ha algunes que s’han portat a terme i han sobrat diners. Per tant, han considerat que hi ha espais on es necessita actuar. Així doncs, les inversions més destacades seran la construcció d’una escala d’emergència a casa comuna per valor de 200.000 euros, l’adquisició de vehicles per renovar el parc mòbil per 155.500 euros, s’invertirà 100.000 euros en l’adequació d’uns contenidors soterrats i s’adequarà la façana del centre cultural La Llacuna per 
50.000 euros.
Des del PS van mostrar la seva preocupació per si s’ha deixat de fer inversions importants, ja que “tot i que sembla que no, no tenim la informació suficient, moltes vegades ho hem d’intuir”. Per la seva part, Minguillón entén que s’hagin trobat amb una realitat diferent de la que s’havia pressupostat inicialment, però considera que “de vegades se centren en les obres que llueixen més”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte