Diari digital d'Andorra Bondia

Pintat es mostra partidari de la plena integració a Europa


Escrit per: 
Redacció / Agències / Foto: RTVA

 L’excap de Govern Albert Pintat creu que si no es pot assolir un bon acord d’associació amb Europa, una bona opció seria la plena integració. Així ho va manifestar en una entrevista al programa Ara i Aquí d’RNA, en què va assenyalar que el model que escau a Andorra és el de l’Espai Econòmic Europeu, però que si no pot ser “tant per tant sabata grossa”, referint-se a la integració com a membre de ple dret.
Pintat va parlar de les relacions d’Andorra amb Europa i es va mostrar partidari de la plena integració si l’acord d’associació no és favorable. En aquest sentit, va ser clar dient que “si em voleu aplicar les vostres regles, deixeu-me entrar al vostre club”, ja que considera que si no tens representativitat no es poden imposar les regles. A més, l’excap de Govern creu que “s’hi ha de ser a dins” per competir en igualtat de condicions.
Pel que fa al cabal legislatiu que s’hauria d’assumir, va recordar que amb l’Acord Monetari “ja l’estem assumint” i amb un acord d’associació també passaria el mateix, de manera que “fetes un parell de reserves o clàusules de salvaguarda” es podria pensar en una integració plena. A més, va afegir que s’ha de fer un tracte que “condicionarà la nostra prosperitat”, i per això el país no s’ha de fiar dels altres, “que ens volen tan bé”.
L’excap de Govern també va parlar sobre fiscalitat. No s’oposa a la implantació d’un IRPF, però considera que seria “una imprudència greu” aplicar aquest impost als residents passius en un moment en què molts països lluiten per atreure aquestes persones. En aquest sentit va recordar que són unes 5.000, que “viuen aquí per la seva opacitat fiscal”.
Quant a l’obertura econòmica, creu que el país ha de ser hàbil per atreure multinacionals que busquin l’atractiu fiscal.

 

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Que no corrin tan, que abans de tota integració a la UE cal un referendum...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte