Diari digital d'Andorra Bondia

Podem Andorra es presenta amb 'la filosofia del grup espanyol' però sense una línia ideològica definida


Escrit per: 
Agències / Foto: N.M.

Els impulsors del grup Podem Andorra, que neix de la idea de Podemos espanyol han presentat la seva iniciativa, aquest dimecres al vespre a la plaça del Poble. Un dels impulsors, Joan Seguí, ha explicat que el grup neix amb la mateixa filosofia i manera de fer del grup espanyol, que és 'traslladar els neguits de la societat', però sense una ideologia política establerta. Al voltant de 25 persones s'han aplegat a la glorieta de la plaça del Poble per escoltar la presentació del grup i fer les seves aportacions.

 Podem Andorra és, segons un dels seus impulsors, 'la voluntat de canalitzar el desencant de la societat com a eina útil per generar un canvi, un gir de 180 graus perquè la societat se senti més complaguda amb la legislació'. Joan Seguí explica que s'han fixat en el grup espanyol per la seva filosofia i manera de fer, que consisteix en fer reunions i assemblees, que denominen 'cercles' per escoltar les opinions de tothom i que siguin els mateixos participants els que 'aportin els seus neguits'. De fet, durant la reunió, els participants han exposat els neguits 'reals' de la societat com la manca de feina o la por a quedar-se sense jubilació, entre d'altres.

Tot i aquesta unió amb Podemos d'Espanya, la vinculació no va més enllà, i la ideologia política del grup andorrà no està definida. Seguí explica que de moment es vol presentar el grup i que a partir del que aportin els participants s'anirà decidint si es manté com a moviment assembleari, es crea una associació o un partit polític, però que 'no ens volem posicionar en esquerres o dretes, volem ser un moviment social'.

Durant la reunió d'aquest dijous s'han trobat al voltant de 25 persones, però Seguí ha assenyalat que hi ha al voltant d'un miler de persones que els segueixen a Facebook i dins el grup n'hi ha 300 o 400, 'i fa menys d'una setmana que estem en marxa'.

Entre els assistents a la reunió hi ha hagut dos dels impulsors de la plataforma AD800, que hi han volgut donar suport i fer aportacions. Joan Seguí, ha reconegut que hi ha moltes semblances entre les dues iniciatives però ha indicat que 'compartim l'esperit de voler canviar les coses, però nosaltres volem posar acció, generar moviment'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte