Diari digital d'Andorra Bondia
Saboya reitera que les negociacions continuen tot i que els terminis es veuran afectatsSaboya reitera que les negociacions continuen tot i que els terminis es veuran afectats
Saboya reitera que les negociacions continuen tot i que els terminis es veuran afectatsSaboya reitera que les negociacions continuen tot i que els terminis es veuran afectats

Saboya reitera que les negociacions continuen tot i que els terminis es veuran afectats


Escrit per: 
Agències/M.F.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha posat en relleu després de conèixer els resultats del referèndum sobre la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea que no ha de tenir un impacte en les negociacions que Andorra, Mònaco i San Marino estan duent a terme si bé ha admès que sí que es veuran afectats els terminis en què aquesta es pugui dur a terme. El ministre ha posat en relleu que el que no és imaginable és que hi hagui una aturada de les negociacions ja que ha afegit que això seria "irresponsable". "No ens inscrivim en la dinàmica de qüestionar la continuïtat de les negociacions", ha refermat Saboya.

"No tindria cap sentit aixecar-se de la taula de negociacions", ha manifestat de manera contundent el ministre, que ha afegit que aquest mateix matí han contactat a través de l''ambaixadora a la Unió Europea, Maria Ubach, amb el cap de la Divisió per Europa Occidental al Servei Europeu per a l'Acció Exterior i cap negociador adjunt, Claude Maerteen, i que la voluntat de què aquestes negociacions continuïn han estat evidents. Malgrat això, ha reconegut que un cert alentiment és previsible ja que a partir d'ara també s'obrirà una reflexió sobre aquesta sortida i també des de la Unió Europea es destinaran uns recursos a la negociació amb la Gran Bretanya d'un acord que serà molt similar, tal com creu Saboya, al que els tres petits estan negociant amb Europa.

I sobre la petició dels Liberals d'aturar les negociacions, ha destacat que això seria "irresponsable". "No ens inscrivim en la dinàmica de qüestionar la continuïtat de les negociacions", ha refermat Saboya, que ha afegit que vist "l'enduriment del discurs" dels Liberals sobre Europa era "previsible" aquesta reacció que creu que era una consigna feta "passés el que passés". Així, ha manifestat que des del Govern intenten fer una política d'Estat "no des de la gesticulació sinó des de la responsabilitat". I ha emmarcat aquestes reaccions en moviments "populistes" que es donen a d'altres països europeus.

També ha posat en relleu que dilluns mateix mantindrà contactes amb representants de Mònaco i San Marino per fer una "valoració conjunta més detallada" de les conseqüències de la sortida de la Gran Bretanya de la UE però que l'objectiu és aconseguir un acord amb la UE el millor possible.

Saboya
Andorra
ue
Unió Europea
Brexit
Regne Unit
Acord Associació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte