Diari digital d'Andorra Bondia

Salut estudia ampliar els serveis que s’ofereixen al Pas de la Casa


Escrit per: 
Agències / Foto: M.C.

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, així com responsables del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i del Comú d’Encamp, va visitar ahir al matí les instal·lacions del centre d’atenció primària (CAP) i d’urgències del Pas de la Casa per optimitzar els recursos actuals i “aprofundir en la col·laboració entre el sector públic i el privat”. Així ho va explicar Ferrer, després de reunir-se amb alguns professionals del sector privat que exerceixen al poble, i amb qui podrien establir acords per ampliar serveis i adaptar-los a les necessitats dels ciutadans i dels turistes del Pas de la Casa.
El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, va manifestar que els usuaris demanen un servei de pediatria i més presència de la llevadora i l’objectiu, segons va explicar la ministra, és fer un servei integral per evitar el desplaçament dels residents. El projecte, però, està en aquests moments en una fase “embrionària”, segons va reconèixer Torres.
“Optimitzar els recursos actuals per oferir un millor servei.” Aquest és l’objectiu que es va marcar la ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació durant la visita al CAP i al servei d’urgències del Pas de la Casa, en la qual va estar acompanyada pel director general del SAAS, ­Lluís Bur­gués; el director de Salut, Josep Casals, i el cònsol menor de la parròquia encampadana, Jordi Torres. A més, tots ells es van reunir amb el doctor Bernat Escoda, que treballa en un centre privat del poble. I és que una de les vies per millorar el servei és “aprofundir en la col·laboració entre el sector públic i el privat”.
De fet, Ferrer va assenyalar que es poden agilitzar les prestacions actuals i incorporar “nous serveis”, així com evitar desplaçaments a l’hospital.
El cònsol menor d’Encamp va explicar que es van fer un parell de reunions amb els ciutadans del Pas de la Casa en què aquests van exposar les seves mancances. La primera reclamació és un servei de pediatria, va indicar, i també es plantegen ampliar el servei de llevadora, que ara està disponible dos dies per setmana, i valoren apostar per l’atenció domiciliària per visitar els pacients a la llar o a l’hotel, en comptes de fer-los desplaçar.
Per integrar tots els serveis, va manifestar Torres, caldrà valorar si s’incorporen nous especialistes contractats pel SAAS o si es col·labora amb professionals liberals i metges que ja operen en altres centres privats. En tot cas, està en un estadi “embrionari” però a la llarga es volen oferir “tots els serveis que tenen a Andorra la Vella o a altres poblacions”, segons va afirmar el cònsol menor encampadà.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte