Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Álvarez Marfany
Carles Álvarez Marfany

Salut manté la hipòtesi de la manipulació dels recipients


Escrit per: 
Redacció/Foto: M.T.

Davant les informacions aparegudes pels resultats de les anàlisis de dos lots d’aigua envasada a la planta situada a Arinsal, en recipients de tipus cooler, contaminada pel virus anomenat norovirus i davant les crítiques pel silenci, el ministeri de Salut va emetre ahir a última hora un comunicat per refermar-se en la seva posició. Així, en la nota s’assegura que el ministeri no farà valoracions de la presumpta contaminació de l’aigua envasada a la planta d’Arinsal fins a tenir els elements suficients i la informació derivada del resultat de les analítiques oficials de les mostres d’aigua enviades al laboratori de l’Agència de la Salut Pública de Catalunya. 
Pel que fa als resultats fets públics per les autoritats sanitàries catalanes, referents als dos lots ja analitzats dels quals es té un resultat preliminar, des de Salut s’insisteix que l’informe “indica que la concentració de virus trobada en aquestes mostres és d’un màxim de 20 partícules virals per 5 litres, i per tant no es pot parlar de contaminació per filtració d’aigües residuals”.
Per aquest motiu, des del ministeri es manté la mateixa hipòtesi ja apuntada pel ministre portaveu, Jordi Cinca, la setmana passada en el sentit que el virus causant del brot de gastroenteritis s’hauria vehiculat a través de la manipulació dels recipients reutilitzats en la línia de producció afectada. I s’insisteix que les analítiques microbiològiques efectuades de manera continuada a la planta haurien mostrat els nivells de càrrega microbiana d’aquest tipus.

Salut
aigua d'Arinsal
envasos
Salut Pública
font d'Arinsal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte