Diari digital d'Andorra Bondia

SDP denuncia la “manipulació de la història” que practica el Govern


Escrit per: 
Julià Rodríguez

“El Govern de DA ha convertit la seva comunicació en un exercici setmanal d’una veritable prestidigitació política.” Així ho va dir ahir el president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, que considera que l’executiu “s’ha entestat setmana rere setmana a esquerdar els vincles entre realitat i ficció”. El líder d’SDP va posar tres exemples concrets en què es posa en evidència la “manipulació de la història” que s’està practicant, tot i que des del Govern es vulgui demostrar el contrari.
El primer és la distribució dels euros andorrans, qüestió que es pot veure, segons va afirmar, “com una demostració clara, precisa i concreta de la diferència entre la ficció del Govern dels millors i la trista realitat del Govern dels pitjors”. I és que, tal com va esposar Bartumeu, s’han queixat els ciutadans, els professionals andorrans de la numismàtica i els col·leccionistes estrangers, “però sembla normal que hi hagi especulació i usurpació d’identitat”. “Hi ha improvisació i la culpa sempre és dels altres”, va dir el president d’SDP.
Un altre exemple en què, segons el Govern, “no passa res i tot va bé” és el ràting del país, que segons va explicar Bartumeu ha anat a la baixa des del 2011, any en què van començar a governar els demòcrates. El cert, però, és que Standard & Poor’s va rebaixar la qualificació “i ens manté en una perspectiva negativa”, mentre que l’executiu manifesta que “ja ho havien previst”. De la mateixa manera, una altra agència internacional, Fitch Ratings, ha procedit a la rebaixa de la qualificació de tres bancs del país, “i el Govern diu que era previsible i esperada”. “En un perfecte exercici de prestidigitació política es pretén girar a l’inrevés la situació com si Fitch aplaudís la gestió del Govern”, va afegir Bartumeu.
Finalment, i com a tercer element de crítica, el president d’SDP va recordar que “amb el Govern de DA hem tornat a ser en una llista de la UE de països considerats no cooperants i practicants de dúmping fiscal, és a dir, de competència deslleial”. “Si la UE ens situa en una llista com aquesta tenim un greu problema de país”, va afirmar Bartumeu, que creu a més que “no ens fa gens de bé” que aquesta qüestió hagi sorgit justament quan s’està començant la negociació d’un acord d’associació amb la UE. Bartumeu va recordar que des de les files de la seva formació es va avisar que un IRPF fixat en el 10% no seria suficient per poder negociar acords de doble imposició, cosa que ha fet que la UE acusi ara Andorra de “competència fiscal deslleial”.
D’altra banda, Bartumeu va indicar que dissabte tindrà lloc un consell nacional per fer un seguiment de la preparació de les plataformes de redreçament comunal, línia de treball que es va acordar a mitjans del mes d’octubre passat. Així mateix, va anunciar la reunió que tindrà lloc avui amb l’associació Som Com Som, que propugna la creació d’una conselleria d’igualtat a les properes corporacions locals que es constitueixin. Bartumeu es va mostrar a favor d’aquesta proposta tot i que, segons va dir, caldrà veure com es pot implementar a cada comú. A més, va assenyalar que les accions que es facin en aquest àmbit no s’haurien d’encavalcar amb la política d’Estat que també hi ha d’haver en aquesta matèria.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte