Diari digital d'Andorra Bondia
SDP reitera que Cinca ha de dimitir per estar relacionat amb “negocis obscurs”
SDP reitera que Cinca ha de dimitir per estar relacionat amb “negocis obscurs”

SDP reitera que Cinca ha de dimitir per estar relacionat amb “negocis obscurs”


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va reiterar ahir la demanda de dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, després que mitjans de comunicació estrangers l’hagin vinculat amb el comerç dels anomenats diamants de sang a Libèria. El conseller general de la fomació, Víctor Naudi, va remarcar que el càrrec que actualment ocupa “és incompatible amb els negocis obscurs amb un dictador processat per crims contra la humanitat”, un fet que “no és ètic”, que perjudica la imatge del país i pel qual hauria de dimitir.

Naudi va afegir que en la darrera sessió del Consell General, Cinca va tenir l’oportunitat de donar totes les explicacions més enllà de l’afer dels lingots d’or i que no haver-la aprofitat és una conducta “recriminable i inacceptable”. Per tot plegat, SDP està a l’espera que el cap de Govern o ell mateix prengui una decisió i deixi el càrrec.

Per altra banda, va remarcar la necessitat d’avançar en l’àmbit social. Naudi va recordar que Andorra encara ha de ratificar diversos punts de la Carta Social Europea i va urgir el Govern a regular la negociació col·lectiva i els drets sindicals i reformar el Codi de relacions laborals (fent-lo “més obert” però sempre garantint uns drets). Naudi va insistir que aquests aspectes no es poden dilatar més ja que l’economia se’n ressent, al mateix temps que va recordar que la CEA veu amb bons ulls que els sindicats estiguin ben estructurats per arribar a acords. A més va lamentar que encara no s’hagi legislat sobre el dret de vaga tres anys després del compromís adoptat per l’executiu davant del secretari general de les Nacions Unides. Per això, si en el debat d’orientació el cap de Govern no aporta un calendari, SDP proposarà la creació d’una comissió de treball formada per les diferents forces polítiques i els estaments socials per avançar en aquesta matèria.

Naudi també es va referir a la filtració (se sospita de Sindicatura) del projecte de llei de revocació del permís a la Universitat de les Valls. Diu que és un problema de procediment sense transcendència.

Andorra
Cinca
drets
socials

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte