Diari digital d'Andorra Bondia

SDP vol crear un departament que expliqui l’acord amb la UE al ciutadà


Escrit per: 
Julià Rodríguez / Foto: SDP

“Consolidar la relació amb Europa mitjançant un acord d’associació” és un dels “12 punts per a un país millor” continguts al document L’Andorra que volem, que ha elaborat Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) com a base programàtica d’aquesta formació per a les eleccions generals de l’1 de març. SDP considera que “hem de tenir el millor acord d’associació possible i hem de treballar de valent per adaptar-nos als estàndards europeus”, i afirma que “les perspectives de partida són bones però hem de saber agafar aquest tren que passa i no hem de permetre que alguns el facin  descarrilar per irresponsabilitat”.
Els socialdemòcrates veuen en un acord d’associació amb la Unió Europea (UE) una “font d’oportunitats per als empresaris, autònoms i treballadors, que podran accedir al mercat únic amb condicions favorables”. De la mateixa manera, creuen que també serà beneficiós per als joves, ja que podran estudiar i treballar en tot l’espai de la UE en igualtat de condicions amb els joves dels estats membres. A més, destaquen també que un acord d’aquest tipus facilitarà l’arribada de més inversions estrangeres productives, que dinamitzaran l’economia.
En L’Andorra que volem, el contingut íntegre del qual encara no s’ha fet públic, SDP proposa la negociació de l’acord d’associació de manera conjunta amb San Marino. També s’aposta per la creació d’un departament específic dins de l’administració que s’encarregarà de manera transversal de la gestió del canvi que suposarà l’acord d’associació. “Aquest departament vetllarà per traslladar l’explicació de tot el procés de l’acord als ciutadans.” Finalment, SDP proposa modificar la legislació per permetre assumir la normativa del cabal comunitari a partir de textos en llengua francesa o castellana “sense que calgui una feixuga i costosa traducció periòdica de tota la normativa adoptada a Brussel·les”.
Les relacions d’Andorra amb la UE va ser precisament el motiu central de la formació organitzada dissabte passat per SDP adreçada als candidats del partit. El número 14 de la llista nacional, Jaume Bartumeu, va oferir una ponència en la qual va fer un històric, en què es va referir, en primer lloc, a l’acord comercial del 1990, l’acord sobre fiscalitat de l’estalvi del 2004 i l’Acord Monetari. Després Bartumeu va aprofundir en els diferents aspectes de l’acord d’associació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte