El Comú d’Ordino ha acordat avui prorrogar per sis mesos més la suspensió d’atorgament de noves llicències urbanístiques, una decisió que, tal com ha exposat la cònsol major ordinenca, Maria del Mar Coma, en la sessió de consell de Comú, respon a la necessitat de disposar d’un temps addicional per a revisar totes les al·legacions presentades pels ciutadans de la parròquia a la proposta de revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial, que van ser fins a 220.
Així, el nou calendari estableix el 5 de novembre com a nou termini, període que inclourà també la nova exposició pública del POUP.

“Amb el temps normal no n’hauríem tingut prou per fer les modificacions necessàries de manera adequada. Per això, la nostra intenció ha estat ampliar aquesta suspensió per poder seguir treballant de manera que tots estiguem satisfets amb el resultat del pla d’urbanisme” ha assegurat Coma, que també ha puntualitzat que de cara al novembre aquesta pròrroga ja no es podrà ampliar més un cop hagi finalitzat.

Coma, que ha admès que la corporació parroquial treballa a contrarellotge, ha explicat que una vegada hagi conclòs aquesta pròrroga, tota la documentació s’haurà de lliurar a la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU). Amb tot, la mandatària comunal ha reiterat que aquest procés no significa estar fent marxa enrere amb relació al nou pla d’urbanisme. “Preval tot allò que vam dir. Preval la protecció a l’entorn i la qualitat que hem tingut des que vam fer aquesta suspensió”, ha aclarit Coma. Ara bé, ha comentat que sí que s’hauran de modificar una sèrie de paràmetres amb relació a alguns criteris d’edificabilitat. “S’estan tornant a definir les zones que havien quedat com a no urbanitzables. Voldríem que es convertissin en zones residencials” ha apuntat Coma, que ha afegit que s’ha d’acabar d’estudiar, de la mateixa manera que els estudis de càrrega.

Per la seva banda, els consellers de la minoria, Enric Dolsa i Jordina Bringué, s'han mostrat d’acord amb la pròrroga presentada. “La premissa que jo vaig aprovar posicionant-me a favor del pla d’urbanisme va ser precisament això, per suspendre les llicències d’urbanisme i aturar la disbauxa que hi havia en aquell moment. Avui, l’únic que fem és ratificar el que s’havia aprovat en aquell moment” ha comentat el conseller d’Units per Ordino.