Diari digital d'Andorra Bondia

Vila lamenta que el pagament del GAdA no figuri en el pressupost


Escrit per: 
M. S. C.

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al Comú d’Andorra la Vella, Josep Vila, lamenta que la corporació no hagi previst el pagament del GAdA en el pressupost. El membre de la minoria considera que des que la corporació va perdre el recurs en primera instància ja hi hauria d’haver inclòs aquest import, perquè “si la justícia no t’ha donat la raó saps que hauràs de pagar aquests diners i, per tant, han de figurar en els comptes”.

Vila va recordar que fa tres anys que aquesta partida hauria d’estar recollida al pressupost, però no hi és. I que ell mateix, des d’aquesta data, ho ha estat demanant en consell de comú, i així consta en acta, va subratllar. Així mateix, va indicar que a finals de novembre acaba el termini que té la corporació per satisfer el pagament (d’uns 800.000 euros, segons els treballadors). “Veurem com hi fa front”, va assenyalar, al mateix temps que va afegir que haurà de ser a través d’un suplement de crèdit, una mesura que en aquest cas considera “justificadíssima perquè l’hi mana la justícia i s’ha d’afrontar”.

Pel conseller d’SDP, però, aquest és l’exemple “estrella” de la improvisació que ha regnat al Comú durant aquest mandat. En aquest sentit remarca que són uns diners que s’hauran de satisfer tard o d’hora, “ja que si no els pago aquest any ho hauré de fer l’any que ve”. Per això va declarar que no recollir-los als comptes vol dir que els pressupostos que s’han anat presentant són irreals.

Vila va recordar que la rebaixa de l’avaluació de la gestió de l’acompliment (GAdA) dels anys 2008 i 2009, que ha estat anul·lada per una sentència del Tribunal Superior, es va adoptar sent ell cònsol menor i Rosa Ferrer cònsol major i consellera de Recursos Humans. Sobre la decisió, va explicar que es va adoptar aquesta mesura perquè no s’havien fet bé les valoracions i els informes sol·licitats per la corporació van assenyalar que la via que calia seguir per corregir-ho era la que finalment es va acabar impulsant, i que va significar una reducció del 10% del GAdA per als treballadors.
Ara per ara, el Comú no ha informat ni quan ni com preveu donar compliment a la sentència del Tribunal Superior de finals de maig passat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte