Diari digital d'Andorra Bondia

Camp creu que la Trobada de microproductors de vi ajuda a potenciar el turisme gastronòmic a Andorra


Escrit per: 
Agències / Foto: G.L.T.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida, aquest divendres al migdia, a la II Trobada de microproductors de vi, a Sant Julià de Lòria. Camp ha destacat la importància de diferenciar-se de l'entorn més immediat amb certàmens com aquest. També ha assegurat que "és una pota més" de l'estratègia engegada per part del Govern per tal que "la tardor es converteixi en una estació de gastronomia" al país. Per la seva banda, la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, ha celebrat el fet que en aquesta edició s'hagi arribat als 60 cellers i que s'hagi ampliat la presència internacional.

Aquest divendres al migdia s'ha donat el tret de sortida a la II Trobada de microproductors de vi a Sant Julià de Lòria. Fins diumenge, una seixantena de petits cellers donaran a conèixer els seus productes. Entre ells hi haurà els quatre andorrans, tots ells de Sant Julià de Lòria, que aprofitaran la trobada per donar-se a conèixer frontera enllà, gràcies a la presència de nombrosos crítics i periodistes especialitzats.

A banda, també s'organitzaran un seguit de xerrades i col·loquis al voltant de l'enologia al Centre de Congressos. L'espai de tast, mentrestant, s'ha ubicat en una gran envelat a la plaça de la Germandat.

Precisament, la cònsol major laurediana, Montserrat Gil, ha destacat "la millora" que ha suposat aquest envelat a nivell d'espai. L'any passat, ha admès, "hi havia una carpa molt petiteta", ja que "no esperàvem l'èxit que vam tenir".

Gil també ha remarcat l'increment de cellers, que ha passat de la trentena de l'any passat a la seixantena d'enguany, i ha celebrat el fet que en aquesta segona edició, la presència internacional també és molt més important. Així doncs, s'ha creat la figura del país convidat, que enguany és Portugal i s'ha comptat amb la presència de cellers d'Espanya, França i, fins i tot, Hongria.

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha desatacat la importància de diferenciar-se amb esdeveniments com aquests, ja que "és una cosa que no fan els veïns, hi ha poca oferta com aquesta a prop d'Andorra".

A banda, el ministre ha assegurat que aquesta trobada "és una pota més" de l'estratègia que està seguint el Govern per tal d'aconseguir "que la tardor es converteixi en l'estació de la gastronomia", i que, per tant, ofertes com aquestes se sumin al turisme de compres.

Tot plegat, ha afegit el ministre, "ha d'ajudar a que ens percebin com una destinació gastronòmica", tot i que aquesta és una tasca complicada, ja que "tothom intenta potenciar cada cop més la seva gastronomia".

La part central de l'envelat de degustació l'ocupen els quatre petits cellers que hi ha ara mateix al país: Casa Beal, Casa Auvinyà, Celler Mas Berenguer i Borda Sabater. Pels experts, el fet de disposar d'aquesta petita oferta vitivinícola dóna al país un extra de cara al turisme.

Així doncs, la reconeguda enòloga Maria Isabel Mijares, ha explicat que el fet que el turista vingui a Andorra "i després d'esquiar i gaudir de la natura, tingui el valor afegit de conèixer els vins andorrans i saber com harmonitzar-los amb la seva gastronomia" és un aspecte molt positiu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte