Diari digital d'Andorra Bondia
El CFPA critica de nou l’eliminació del complement de disponibilitat
El CFPA critica de nou l’eliminació del complement de disponibilitat

El CFPA critica de nou l’eliminació del complement de disponibilitat


Escrit per: 
J. R.

La comissió consultiva de la Funció Pública i el consell de la policia han finalitzat ja l’anàlisi del projecte de llei de modificació de la Llei qualificada del cos de policia i, per tant, després d’emetre els seus informes preceptius el text està a punt per a la seva entrada a tràmit parlamentari. Del projecte de llei hi ha un punt que no agrada especialment al Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA): l’eliminació del complement de disponibilitat, que pot suposar al voltant dels 200 euros, per als nous efectius que entrin a partir d’ara a formar part del cos.

 El president del CFPA, Salvador Prieto, va explicar que aquest és un aspecte que el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va considerar, durant les trobades bilaterals que s’han pogut mantenir per parlar sobre els canvis a introduir a la llei,  “innegociable” des del primer moment. “Com a sindicat estem obligats a defensar els nostres interessos”, va recordar, per la seva part, el dirigent sindical.  El parer del CFPA és que “el sou que cobrin els policies ha de ser prou digne per a la feina que fan” i, per aquesta raó el sindicat manifesta que és contradictori que a la vegada que es demanen més requisits per entrar a la plantilla del cos, com per exemple més estudis, es redueixi la retribució dels nous agents.  “Mentre ells [en referència als alts càrrecs]s’apugen el sou un 10% a nosaltres ens volen eliminar aquest complement. Qui voldrà treballar de policia per un sou de 1.500 euros”, va opinar Prieto.  
Un altre punt en què el sindicat també discrepa amb el projecte de llei, entre els canvis considerables que es volen introduir pel que fa al règim disciplinari i sancionador,  és el referent a les actuacions doloses per les quals un agent podrà ser privat de la possibilitat d’accedir a la prejubilació. Segons va indicar Prieto, el  redactat final  del text determina que un policia no es podrà prejubilar quan hagi comès una falta greu o molt greu, mentre que el sindicat defensava que fos només en el cas de falta molt greu.  El text inclou una nova relació de drets que empararan els membres del cos que siguin objecte d’un procediment disciplinari i també s’actualitzen i amplien els supòsits de faltes molt greus, greus i lleus en què podran incórrer.  Prieto va indicar que, en general, el sindicat no es pot oposar més que mostrant les seves discrepàncies a la majoria dels canvis previstos en el projecte de llei, ja que “depenen de la voluntat política” de qui està al capdavant del ministeri. 
 La intenció del titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, es entrar a tràmit  de manera conjunta els projectes de llei que afecten la policia, els bombers i els agents penitenciaris. En el cas dels agents penitenciaris també desapareix un dels complements que fins ara estaven cobrant els membres d’aquest cos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte