La batlle Àngels Moreno va assegurar ahir que l’ordenament andorrà reconeix plenament els drets i les garanties de tots els ciutadans i de les dones com a part d’aquesta ciutadania. Ho va fer en el marc d’una xerrada organitzada per Acció Feminista d’Andorra titulada El cos de la dona com a objecte de comerç. Moreno va explicar quina és la legislació andorrana en temes “tan candents” com la prostitució, la pornografia i la maternitat subrogada i quin és el nivell de protecció que tenen les dones. Va assenyalar que ho feia des de la neutralitat perquè “com a batlle -va dir- no puc donar cap opinió de tipus polític o ideològic”.
Moreno va manifestar que la gent té molts dubtes sobre què passa a Andorra pel coneixement que té de situacions i de “casos terribles” que es donen a Espanya i a França, per exemple. Per això, “sovint es mimetitza una mica i volem saber quina és la resposta d’Andorra en aquestes situacions”. En aquest sentit, va dir que les lleis andorranes han anat orientades a impedir que certes conductes que s’accepten amb naturalitat a altres països, aquí no, de manera que “a Andorra no es pot desenvolupar un abús sistematitzat de les dones”. 
La batlle va remarcar que l’ordenament jurídic andorrà fa un “bon paper” en la protecció dels drets de les dones perquè “s’inspira en la dignitat de les persones”. Segons va dir, la Constitució el que fa és garantir l’equilibri entre la dignitat de les persones i la llibertat d’aquestes perquè actuïn lliurement i tinguin la ideologia que vulguin. No és que la legislació andorrana sigui molt diferent a la que hi ha a altres països, però creu que s’ha d’aprofitar l’avantatge de ser un país que té consciència de cuidar la població i la seguretat. “Aquí quan hi ha alguna cosa que surt  del que és correcte hi ha un focus per intentar solucionar-lo”, va concloure.