La defensa dels drets de les dones i les nenes arreu del món centra la campanya solidària de Mans Unides. Uns drets vulnerats en moltes ocasions perquè són privades de l’educació o són víctimes d’embarassos precoços, 50.000 moren cada any, o obligades a contreure matrimoni, 39.000 cada dia, contra la seva voluntat. A més, el 71% de les víctimes de tràfic d’éssers humans són dones o nenes. Per això, el lema d’enguany és aquest: Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones. D’aquesta manera, la presidenta de Mans Unides d’Andorra, Meritxell Farrero, va presentar ahir a la tarda els projectes i els actes que faran per recaptar els 101.435 euros que necessiten per finançar set projectes. 
El finançament de la primera fase de construcció d’una escola de secundària  a Sokone  (Senegal) és el que té un pressupost més elevat, 40.000 euros. Es tracta precisament del projecte que el Govern va decidir no subvencionar, “però en el qual creiem molt, volem apostar-hi i l’anirem  finançant durant tres anys fins que l’escola sigui una realitat”, va dir Farrero. Curiosament dos dels projectes, el de l’adquisició d’un vehicle per a les religioses responsables de l’hospital de malalts de sida a la localitat camerunesa de Nlolondom i el de la instal·lació de portes, finestres i oficines d’una escola per a nenes a la diòcesi peruana d’Abancay, “ja estan pagats” per dues famílies del país, que hi han aportat els 23.000 euros necessaris. Les altres actuacions previstes són la construcció d’una sala per a la reinserció, tractament de persones drogodependents a Bogotà (Colòmbia), per a la qual calen 10.000 euros i un programa de formació d’educadors d’una escola catòlica Doba (Txad), que costa 3.500 euros. Pel que fa a la construcció d’un pou per a ús humà i ramader en col·laboració amb l’associació andorrana Daktari, que ja es va presentar de manera conjunta, Farrero va assenyalar que “estem molt contents de poder col·laborar-hi” i que hi calen 12.000 euros. Finalment, l’aportació de 15.000 euros al projecte de Mans Unides diocesana d’Urgell que consisteix en la millora de les condicions socioeconòmiques de grups de dones a l’Índia per mitjà de la creació de les condicions que possibilitin que siguin autosuficients.
Quant als actes de campanya, el primer tindrà lloc el 16 de febrer a l’església Sant Esteve, amb l’actuació dels cors del país i de Guillem Tudó, que interpretarà tres peces. El 17 serà el torn dels esbarts infantils i juvenils a Prat del Roure. El 21 hi haurà el cinefòrum als cinemes Illa, amb la projecció de la pel·lícula Camino a la escuela (2013), de Pascal Plisson. La vetllada de dejuni voluntari serà d’1 de març a Santa Maria del Fener.