Diari digital d'Andorra Bondia

L’ADA atén 69 persones des de l’octubre i lamenta la retallada per a la mediadora


Escrit per: 
M. F.

L’Associació de Dones d’An­dorra (ADA) té la ferma intenció al llarg d’aquest any de continuar endavant amb el projecte de mediadora social, que ja fa una dècada que duen a terme, tot i la retallada en la subvenció que han rebut per part del Govern.

D’aquesta manera, la responsable d’aquest servei, Elvira Geli, posa en relleu que aquest any el mantindran per donar atenció a aquelles persones que s’hi adrecen, i en aquest sentit destaca el volum de gent que atenen: 69 des del mes d’octubre, una quantitat que consideren prou important perquè es posi en dubte el servei que presten, tal com conclouen.
Una de les qüestions que més lamenten des de l’ADA és el fet que se’ls hagi qüestionat la utilitat del servei a l’hora de justificar la retallada de la subvenció. D’aquesta manera, Geli recorda que un dels arguments que se’ls han donat és que les treballadores socials ja atenen les persones que ho necessiten. La mediadora social defensa que ella “no pren la feina a ningú” i que molt sovint ha hagut d’atendre persones fora de l’horari de l’administració o en caps de setmana, ja que, en aquests casos, no saben on dirigir-se.
A més a més, una altra de les qüestions que més han molestat l’associació és que es van assabentar pel Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) que la subvenció que havien demanat es veuria reduïda significativament. De fet, han rebut un 20% del que havien demanat. En els darrers anys ja havien patit retallades però lamenten molt especialment la d’aquest any, ja que és molt significativa.
Geli manifesta que entenen les dificultats econòmiques, però afegeix que se senten “molt dolgudes”, tant per la manera en què es van assabentar de la rebaixa com pel fet que “després de molts anys de feina” es qüestioni el servei que donen.
Malgrat les dificultats, es mostra ferma en la voluntat de mantenir el servei i de fet des de l’Associació de Dones d’An­dorra es busquen altres fórmules per finançar la mediació social. Tot i així, recorden que és complicat ja que es tracta d’un servei social amb certes peculiaritats, com la necessitat de confidencialitat i, per tant, no és fàcil aconseguir un patrocinador. Al llarg d’aquest any miraran de trobar altres finançaments que puguin mantenir viu el servei.

Dificultats econòmiques

Dels 69 casos que Geli ha atès des de l’octubre passat, cal destacar que la gran majoria són de persones que es troben amb dificultats econòmiques. També ha atès quatre casos de dones que han patit violència de gènere. Davant aquestes circums­tàncies, Geli deriva aquestes dones a l’equip d’atenció integral a la dona, tal com ha posat en relleu en ocasions anteriors, ja que d’aquesta manera poden rebre una atenció per part de diferents professionals.
Quant als casos majoritaris, les dificultats econòmiques, exposa que s’han anat agreujant en els darrers anys i que la gent que s’hi adreça té moltes més dificultats que anteriorment. En aquest sentit, explica que les persones demanen poder fer qualsevol feina per poder arribar a finals de mes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte