Diari digital d'Andorra Bondia
La majoria tenen dos lletres i tres xifres o tres lletres i dos xifres.
La majoria tenen dos lletres i tres xifres o tres lletres i dos xifres.

Les matrícules personalitzades s’incrementen i ja n’hi ha 272


Escrit per: 
Pepa Gallego

Segons dades facilitades pel Govern, l’any 2018 es va tancar amb un total de 272 matrícules personalitzades. Després que el 30 d’octubre del 2014 s’aprovés la Llei de plaques de matrícula de vehicles per regular la possibilitat d’adquirir-les al gust del consumidor, el nombre de sol·licituds s’ha incrementat, tot i que no s’ha arribat a les altes expectatives del principi. L’any passat es van personalitzar 108 plaques, la xifra més alta des del 2015, fet que suposa un increment del 46% respecte a les 74 expedides el 2017.
L’any passat, doncs, va ser l’exercici amb més plaques personalitzades, però també amb més baixes d’aquestes matrícules, que tenen un cost tant per expedir-les com també per mantenir-les. En total, el 2018 es van donar de baixa unes 21 matrícules personalitzades. 
Si es té en compte els exercicis sencers del 2015 al 2018, en tres anys s’han concedit 316 matrícules. Si se sumen les baixes que s’han donat en el mateix termini de temps remarcat són 44 les baixes, per tant  dona un total de 272 matrícules personalitzades que estan en vigor. 
Si mirem per tipologia, les més nombroses, un total de 113, són les que tenen dos lletres i tres xifres, seguides de les que tenen tres lletres i dos xifres, que són 100. S’hi sol posar les sigles del nom del conductor o propietari del vehicle i el model del cotxe. De matrícules de quatre lletres i una xifra se n’han editat un total de 45. A aquestes s’hi sol posar un nom i un número (segons el nombre de vehicles del propietari, per exemple), o altres noms que combinats amb números signifiquen alguna cosa. Després van les que tenen cinc lletres, que poden ser noms propis o cognoms, però també paraules en català o anglès. Finalment, les menys demanades són les que tenen menys de cinc caràcters, aquestes s’utilitzen per posar paraules en diferents idiomes o fins i tot noms d’esdeveniments esportius. 
Cada modalitat de placa, segons els caràcters i la combinació de lletra i números té un preu. Es poden escollir les lletres i les xifres d’acord amb unes regles establertes, com ara no alterar el disseny de la matrícula andorrana, ja que no es poden modificar ni les dimensions de la placa ni la imatge actual, i no es poden matricular xifres únicament, a més, les matrícules de cinc caràcters han de tenir un mínim de dues lletres per evitar coincidir amb la numeració actual.

matrícules personalitzades
matrícules
s'incrementen

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Para bicicleta y patinete electrico

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte