Diari digital d'Andorra Bondia
Un infant durant el cribratge que es va fer el cap de setmana passat.Un infant durant el cribratge que es va fer el cap de setmana passat.
Un infant durant el cribratge que es va fer el cap de setmana passat.Un infant durant el cribratge que es va fer el cap de setmana passat.

Docents defensen el doble cribratge i proposen estendre’l al professorat


Escrit per: 
M. P. / M. P. A. / Foto: Facundo Santana

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) assegura que les noves mesures implantades a les escoles des de dilluns han tingut “una bona rebuda per part de famílies i docents”. De fet, segons han explicat en un comunicat publicat a les xarxes socials, “la gran majoria de docents està a favor del doble cribratge perquè proporciona més seguretat per controlar les possibles infeccions” i, fins i tot, destaquen “la demanda per part d’alguns dels afiliats d’afegir-lo també al professorat”.

Les opinions s'han recollit mitjançant una enquesta que el sindicat va fer arribar ahir als afiliats per valorar com havia anat el primer dia d’implantació de les noves mesures. En general, s'ha valorat de manera “correcta i optimista”, per la qual cosa de moment no demanen canvis en la manera de procedir.

També la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha valorat el funcionament de les noves mesures implantades a les escoles i ha reconegut que ahir hi va haver moments amb algunes dificultats, sobretot perquè les informacions o els certificats amb els resultats dels cribratges no van arribar a temps. Però de la jornada d'avui ha assenyalat que hi ha hagut “molta tranquil·litat” i ha assegurat que la gran majoria de les famílies s’han acollit als dos cribratges setmanals, “la qual cosa facilita molt més l’organització familiar”. També ha afegit que i tot i que hi ha algunes famílies que han mostrat el seu desacord, “majoritàriament tenim retorns molt positius de la mesura pel que implica de tranquil·litat i de més seguretat sanitària, que és el que es pretén amb aquests cribratges”.

Quant al nombre d’alumnes que no van poder entrar ahir als menjadors escolars, ha indicat que depenia de cada escola: en algunes n’hi va haver entre un i cinc, mentre que en algun centre van ser fins a una vintena. El motiu principal va ser perquè no havien rebut la informació sobre el resultat de les proves “o no s’havia entès prou bé” el procediment. Avui ha augurat que s’arribaria a un percentatge “altíssim de participació als menjadors escolars, pràcticament com estàvem abans de demanar els dos cribratges”. 

Precisament, la realització del doble cribratge ha permès detectar múltiples contagis a les escoles que sumats al fet que des d'ahir es confina la classe sencera a partir del primer positiu, ha fet augmentar de manera notable (+23) el nombre d’aules tancades. Així, avui hi ha 102 classes en vigilància activa, de les quals 61 estan totalment tancades i 41, parcialment. A més, hi ha 64 classes en vigilància passiva.

D’altra banda, segons les dades facilitades pel Govern, avui s'han notificat 169 positius nous i s'han donat 344 altes, fet que ha contribuït a reduir el nombre de casos actius en 175 i avui s'han situat en 2.117. Unes dades que confirmen la tendència a la baixa dels contagis anunciada pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Amb tot, crida l’atenció el fet que el nombre total de contagis al país des que va començar la pandèmia ja supera els 20.000, concretament en són 20.136. Igualment hi ha 17.885 persones que s’han curat de la malaltia.

A l’hospital es mantenen els 14 pacients ingressats a l’UCI (tots ells ventilats mecànicament), però en canvi disminueixen de 4 les persones ingressades a planta, que queden en 21.

Quant a la campanya de vacunació, ja s’han administrat 120.803 vacunes, de les quals 56.963 són primeres dosis, 54.790, segones i 9.050, terceres.

 

docents
doble cribratge
professorat
Comentaris: 1

Comentaris

A les xarxes veig molts que diuen que és mentida, el que demostra un cop més dues coses: que no saben llegir i que no s'informen abans d'opinar...últimament estan plenes les xarxes d'aquest tipus de gent, em pensava que erem més intel·ligents, però a la vista està el contrari

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic