Diari digital d'Andorra Bondia
Una persona passeja dos gossos.
Una persona passeja dos gossos.

Andorra la Vella reclama prop de 25.000 euros per impagaments de la taxa sobre la propietat de gossos


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

El Comú d'Andorra la Vella ha fet públic al BOPA un edicte pel qual reclama pràcticament 25.000 euros a propietaris de gossos que no han fet front al pagament de la taxa sobre la propietat dels animals corresponent a l'exercici 2021. Segons s'especifica, es tracta de persones a qui la corporació no ha pogut notificar la liquidació en el corresponent període voluntari "per causes que no li resulten imputables", i per tant, seguint el que estableix la Llei de bases de l'ordenament tributari procedeix a notificar-les públicament a través del BOPA.

El Comú reclama les taxes de pràcticament un miler d'animals, concretament 989, de qui els propietaris han de pagar 25 euros per cap. Per tant, en total són 24.725 euros els que no s'han pogut cobrar.

En l'edicte s'explica que el pagament es pot fer en efectiu, xec o taló de compte o dipòsti bancari a les dependències comunals o per càrrec domiciliat al compte de l'entitat bancària designada per l'obligat tributari. Si transcorregut el termini d'un mes que permet fer efectiu el pagament en període voluntari dels deutes no es liquida l'import, s'inicia el període executiu amb la meritació d'un recàrrec d'un 2%. Igualment, els afectats poden interposar recurs administratiu davant la comissió tècnica tributària en el termini d'un mes natural a comptar des de la seva notificació. Amb tot, la interposició del recurs per via administrativa no suposa la suspensió de l'execució de l'acte impugant.

Andorra
andorra la vella
gossos
taxa
propietat
deute
impagament

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

No em semnla malament pagar taxes, sempre i quan es vegin els resultats, es a dir, més pipicans, més parcs per gossos o inclús més arbres per a que no hagin de pixar a les voreres, etc. Srs. del comú volem veure els resultats del que pagem! Si vosaltres exigiu, nosaltres també!
Ca ca ca ca ca

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte