Diari digital d'Andorra Bondia
Els comerciants assenyalen les compres en línia com una de les causes de les cues a Correus.
Els comerciants assenyalen les compres en línia com una de les causes de les cues a Correus.

Els comerciants del centre històric volen que es limiti la compra en línia


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

L’associació de comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella demana que es restringeixi l’entrada de mercaderies no essencials provinents de la venda en línia al país, per tal de garantir la salut pública i no perjudicar el comerç intern. A banda, demanen que les botigues del país puguin iniciar la comercialització de productes per Internet, articles que s'encomanarien ara i es recollirien un cop acabada l'emergència sanitària.

En una carta tramesa al Ministeri d’Economia, l’associació demana que -paral•lelament-s’autoritzi de manera immediata la possibilitat de fer comandes telemàtiques i/o telefòniques. L’associació opina que el comerç andorrà es troba amb el greuge comparatiu que suposa no poder oferir servei de venda online quan sí es permet des de l’exterior. És per aquest motiu, i en coherència amb les mesures sanitàries impulsades per l’executiu, que demanen que es restringeixi l’entrada de mercaderies no essencials al país per evitar les concentracions de persones que aquests dies es poden veure davant les oficines de correus i no perjudicar més ni les empreses del país, ni posar en risc la salut pública.

A més, consideren que és cabdal permetre que es puguin fer comandes de manera telemàticai/o telefònica, encara que no se’n faci distribució de moment, ja que ajudarien a parar el cop i serviria per posar-se en línia amb els nous hàbits de consum i amb la transició digital que -d’altra banda- és inevitable, consideren. Aquest procediment permetria una certa activitat econòmica que serviria per preparar el procés de normalització quan s’acabin les mesures restrictives. Les mercaderies es lliurarien quan s’aixequi el confinament, i el client les podria recollir al propi establiment. D’aquesta manera no s’interferiria amb les normes sanitàries establertes pel Govern perquè durant el confinament no hi hauria contacte ni interpersonal, ni amb les mercaderies.

L’associació ja està treballanten un pla d’impuls del comerç de proximitat basat en les premisses anteriors, per tal d’implementar-lo tan aviat com sigui possible.

comerciants
Centre
històric
limiti
venda
en línia

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Pero qué tonterías son estas !de no permitir entrar las mercaderías en Andorra y los turistas si pueden entrar?esto es alucinante!
Deixeu-vos de ruqueries per l'amor de déu! I Andorra vol ser un país digital amb aquestes tonteries? No tenim Amazon, no teni Paylpal i esteu fent el rídicul amb aquesta mena de declaracions sense cap base científica. Si el que voleu es que la gent compri al país comenceu per oferir productes de qualitat a un preu assequible i no a 30 o 40€ més que online! Així si el pots trobar a Andorra que en molts casos no és evident...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte