Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la sessió de Conssell General.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant la sessió de Conssell General.
Pere López.
Pere López.

Espot s’indigna amb López per parlar de “caos des del novembre”


Escrit per: 
E. Arasa Altimira / Fotos: Agències

Que l’augment de casos com a conseqüència de la irrupció de la variant Delta va agafar per sorpresa l’Oficina Covid és un fet admès pel Govern. El que no està disposat a acceptar el cap de l’Executiu són les acusacions fetes pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, de mala gestió i d’haver retallat els recursos des de l’estiu. En concret, la pregunta formulada avui en seu parlamentària pel cap de l’oposició no només demanava explicacions per “aquest estalvi en un moment de pandèmia”, sinó que plantejava a més quines responsabilitats assumiria el Govern per aquesta “mala gestió”. A tot això, Xavier Espot li ha replicat que “en cap cas el Govern no ha estalviat recursos en el moment actual de la pandèmia” i ha assegurat que no hi ha cap motiu per depurar responsabilitats.

De fet, Espot ha indicat que “els darrers dos anys, hem incrementat exponencialment els recursos tant en material diagnòstic com en noves infraestructures i equipaments, en farmàcia i vacunes i, òbviament, també en recursos humans”. És més, ha afegit que “a l’Oficina Covid tampoc no s’hi han estalviat recursos, però com és propi d’uns bons gestors públics, aquests recursos s’han anat dimensionant en funció de l’evolució de la situació epidemiològica i, per tant, en funció també de la càrrega de treball a la qual havia de fer front en cada moment aquesta Oficina Covid”.

Espot ha afirmat aleshores que l’onada provocada per la variant Delta va ser imprevisible “aquí i arreu”. Això sí, l’augment de casos que es va produir a final de novembre (el cap de Govern va recordar que es va passar de 112 casos el 29 de novembre a 351 casos el 2 de desembre) va fer que el Govern tornés a dotar l’Oficina Covid de més personal “tan ràpidament com els procediments legals i les possibilitats reals van permetre”.

La màxima tensió del debat, però, s'ha produït quan el president socialdemòcrata ha assegurat que “estem sumits en el caos des del mes de novembre”. A aquesta afirmació, López hi ha afegit que “són molts els ciutadans que ens han trucat indignats perquè han trigat dos, tres o quatre dies a poder contactar amb l’Oficina Covid, hi ha hagut indicacions contradictòries i canvis de protocols constants”. 

Quan ha recuperat el torn de paraula, Espot ha apel·lat López directament: “vostè creu realment que aquesta diagnosi es correspon amb la realitat?” El cap de Govern s'ha negat a acceptar el caos i s'ha referit a la baixa letalitat de la Covid a Andorra, del 0,49%, per rebatre López.

Espot
López
Caos
novembre

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Buena informacion

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte