Diari digital d'Andorra Bondia
Alumnes amb mascareta en una classe.
Alumnes amb mascareta en una classe.

Salut farà només un cribratge setmanal a primària


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana

El ministeri de Salut ha decidit reduir a un el nombre de cribratges setmanals que es fa als alumnes de primària del país, una opció que ja es va posar sobre la taula en anunciar els protocols de tornada a l'escola després de les vacances de Nadal en funció de la situació epidemiològica. Segons ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el canvi "molestarà menys a tothom", ja que cal tenir present que disposar d'un resultat negatiu a les proves és necessari per poder accedir al menjador i a les activitats extraescolars.

Segons ha detallat Benazet, des de dilluns s'han fet 5.821 tests i s'han detectat 186 alumnes asimptomàtics, el que significa que el percentatge de positivitat se situa en el 3,1%. Igualment, segons les dades facilitades en la darrera actualització epidemiològica d'aquest migdia, hi ha 118 aules afectades pel virus, 11 de les quals totalment tancades.

D'altra banda, per ara el ministre ha descartat incloure canvis en el protocol d'aïllament dels alumnes de maternal, que a diferència de primària no porten mascareta i per tant, quan es detecta un positiu s'aïlla tota la classe. La situació ha comportat que hi hagi infants que hagin encadenats diversos confinaments ja des d'abans de les vacances i que pràcticament no hagin assistit a l'escola. Amb tot, Benazet ha defensat que els protocols vigents "ja busquen que es confinin el mínim de nens" i que en tot cas, potser d'aquí a un mes o mes i mig, "quan la variant Òmicron baixi", es podran introduir canvis. "El nostre desig és tornar a l'antiga normalitat", ha afirmat.

Andorra
covid
Covid-19
cribratge
cribratges
alumnes
primària
escoles
Salut
Govern
benazet

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

De dos cribatges a un, segur que molestarà menys als nens i descongestionarà el procés de diagnosi de les proves i de les comunicacions via sms als afectats.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte