Diari digital d'Andorra Bondia
Moments previs a l’inici de la sessió de consell de Comú d’Ordino.
Moments previs a l’inici de la sessió de consell de Comú d’Ordino.

Tudó celebra el pla per determinar el sostre de creixement urbanístic


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Ordino informava dilluns que fins a la data ja s’han destinat fins a 30.000 euros per posar en marxa un pla de sostenibilitat amb la voluntat d’alinear la parròquia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Aquest pla inclou un estudi que ha de servir per determinar el sostre de creixement urbanístic del poble que i està previst que vegi la llum cap al mes de març. Aquest ha estat, precisament, el punt que ha centrat la sessió ordinària del consell de Comú d’Ordino d’avui.

De fet, la consellera de MovemOrdino, Sandra Tudó, ha celebrat que finalment la corporació hagi decidit tirar endavant l’estudi urbanístic, malgrat que “la situació ja se’ns ha escapat de les mans perquè s’han donat molts permisos en poc temps i s’han fet moltes construccions sense tenir l’estudi previ”. En aquest sentit, ha manifestat que “estem preocupats per tots els projectes que estem entrant a la parròquia, ja que cap d’ells podrà servir per crear habitatges de lloguer i sí per destinar-los a pisos de luxe”. Així mateix, la consellera també ha lamentat que “s’estiguin entrant projectes en terrenys que eren de pasturatge” i es perdi així l’“essència d’Ordino”.

De la seva banda, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha recordat que l’estudi s’ha encarregat arran “de la preocupació que tenim a la parròquia per preservar el nostre entorn i creixement”. Si bé el Comú va revisar el darrer POUP a finals del 2019, “ningú en aquell moment s’esperava un creixement urbanístic una altra vegada”. En l’actualitat la construcció “és un dels elements que torna a créixer amb força” i és per això que Mortés ha assegurat que si cal fer noves modificacions al POUP “es faran”, sempre seguint la línia de “promoure el creixement sostenible”. Això sí, caldrà esperar sis anys des de la darrera aprovació per poder tornar a tocar el pla d’urbanisme.

Pel que fa a les declaracions de Tudó, el cònsol major no creu que “la situació s’hagi escapat de les mans”. Mortés ha afirmat que “no podem parar el creixement urbanístic, però estem mirant de quina manera el modulem per tal que el creixement no sigui tan accelerat com està sent en aquests moments”.

La sessió de consell de Comú ha coincidit amb la festivitat de Sant Sebastià i és per això que els cònsols han assistit a la missa tradicional, oficiada per mossèn Ramon Sàrries. Encompliment de les mesures sanitàries, la missa s'ha celebrat a l’exterior de l’església d’Ansalonga.

Comú d'Ordino
Comentaris: 1

Comentaris

S'han carregat Ordino amb la bandereta de Biosfera a la mà, sou uns hipòcrites, els que estimen Ordino haurien de reaccionar i no votar-vos mai més! hem pensava que era de les poques parròquies qiue no s'han venut encara, però tot el contrari i encara pitjor!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic