Diari digital d'Andorra Bondia
L’escola francesa d’Encamp.
L’escola francesa d’Encamp.

Denúncia per la fractura del dit d’una nena de l’escola francesa d'Encamp


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

Una família que porta els seus fills a l’escola francesa d’Encamp va presentar ahir una denúncia a la policia perquè investiguin el que consideren una negligència greu: el 12 de gener la seva filla de 4 anys es va enganxar la mà en una porta del recinte escolar i es va fracturar un dit fins al punt que divendres passat la van haver d’operar i d’aquí un mes l’hauran de tornar a intervenir per treure-li els claus amb la incertesa, a més de no saber “com li quedarà”, declara la mare.

L’accident va tenir lloc almigdia, després de dinar, en el moment que la nena havia d’anar a la ludoteca i una monitora de la ludoteca l’anava a buscar a l’escola. En aquell moment, la monitora de l’Apaefe que estava a càrrec dels infants no només no va fer cas de les advertències que li va fer la monitora de la ludoteca i una altra persona perquè no tanqués la porta del menjador perquè la nena hi tenia la mà, sinó que la va tancar i a més va passar-hi el pestell. 

Segons la mare de la nena, hi ha diversos motius per pensar que hi va haver negligència. En primer lloc, per la lesió que es va fer la nena; en segon lloc, perquè la monitora no va fer cas de l’advertència i, a més, mai va avisar a la família, “ni per telèfon ni per missatge”, remarca la mare. De fet, des que va passar l’accident, “ha desaparegut”. Així, els pares no saben com es diu la treballadora i l’Apaefe no els ha volgut facilitar el seu nom. Precisament, i en relació amb l’Apaefe, la mare explica que ha parlat amb la responsable que es va disculpar i els va oferir  ajuda, però els va manifestar que en el moment dels fets ella no estava present. Pel que fa a l’escola, la mare declara que la directora es va assabentar dos dies després de l’accident i perquè la va informar la directora de la ludoteca. Des del ministeri d’Educació, per la seva banda, quan la família s’hi va adreçar aquest dilluns per demanar algun tipus d’explicació, els van dir que “no en sabia res”, remarca amb sorpresa la mare. 

Ara bé, hi ha un altre aspecte a tenir en compte i que té a veure amb Educació. I és que la porta en qüestió no tenia la protecció necessària per minimitzar les conseqüències negatives d’enganxar-s’hi el dit. Una protecció, diu la mare, que sí que estava posada en la resta de portes i en aquesta, “la més perillosa”, no hi era. Aquests dies, però, el ministeri s’ha afanyat a posar la protecció en aquesta porta i també ho ha fet en les d’altres escoles, comenta la mare. Coincidència? El cas és que ara s’han afanyat a resoldre aquesta deficiència i almenys això servirà perquè no torni a passar.

No és la primera vegada que aquesta família té problemes amb el servei ofert per l’Apaefe, ja que fa cosa d’un any, quan la mare va anar a buscar la nena a la ludoteca es va trobar amb l’ensurt que no hi era perquè quan la van anar a buscar a l’escola els van dir que la nena no havia anat a classe aquell dia. I altres famílies, què en pensen del servei? “Que no es presta la suficient atenció als infants”, exposa la mare.

denuncia
Fractura
dit
nena
Escola Francesa
Encamp
Comentaris: 4

Comentaris

A veure….si, una negligència que per sort no ha sigut greu. Ningú es perfecte, a casa mes d’una vegada ens pasa coses aixis. Lo senti molt per el dolor de la nens, pro tampoc tenim que criminalitzar a una traballadora. Ha passat, si; els petits moltes vegades estan jugan i no pensan. No busqueu el pel on no n’ia.
Que no sigut greu ho diu voste!
Aquí lo importante es la pequeña. Me parece vergonzoso el comportamiento de la monitora. Como mínimo hablar con los padres. Quiero ver cómo actúan los órganos judiciales ya que no es ningún secreto que cuando pasa algo lo esconden algo vergonzoso que ya estamos acostumbrados en este país.
Que no es grave? Por favor vasta ya de esconder todo lo que no interesa para el país. Vergonzoso el comportamiento de la monitora. Quiero ver la reacción de la justicia.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic