Diari digital d'Andorra Bondia
La plaça Guillemó és un dels llocs on s’ha vist els joves.
La plaça Guillemó és un dels llocs on s’ha vist els joves.

Veïns intimidats


Escrit per: 
E. A. A. / A. L. / FOTO: Facundo Santana

Va ser l’actriu i directora de l’escola de teatre Entreacte, Mercè Canals, qui va fer saltar l’alarma quan la setmana passada va denunciar a través de les xarxes socials que un grup d’adolescents havia entrat al seu local, al cèntric carrer Príncep Benlloch, i l’havia intimidat mentre feia classe a nenes de quatre a sis anys. El testimoni de Canals ha servit perquè altres veïns i sobretot comerciants de la zona que abasta ben bé fins a la plaça Guillemó i el centre cultural La Llacuna expressin el neguit i malestar que senten pel fet que grupets de joves amb actitud fatxenda se’ls encarin i els molestin. La policia ha confirmat al BonDia que “està al corrent de diversos requeriments” relacionats amb aquests joves i ha explicat que s’hi està actuant, si bé no s’hi pot fer gran cosa més enllà d’“identificar-los i de parlar amb les famílies respectives en tractar-se de menors d’edat”.

A banda de Mercè Canals, la resta de testimonis prefereixen no donar detalls de la seva identitat, més per inquietud que per por, ja que “són nois que hem vist pel barri” i per tant no creuen que l’actitud desafiant que mostren pugui tornar-se violenta. Això sí, totes elles, perquè en tots els casos es tracta de dones, afirmen que se senten “incòmodes” quan es troben amb aquests grupets. De vegades entren a les botigues en grups de quatre o cinc nois, d’altres vegades arriben a ser vuit o deu. “Quan els demanes que surtin, se’n van de males maneres, rondinant i insultant, i de vegades donen copets fluixos a l’aparador”, explica una de les botigueres de la zona.

Des de la policia afirmen que, quan són alertats d’algun incident, una patrulla es desplaça fins al lloc on s’ha produït per identificar els joves. “Com que es tracta de menors d’edat, el que fem és parlar amb els progenitors o amb les persones responsables perquè sàpiguen que s’ha produït el fet”, aclareixen des del cos. Amb tot, Mercè Canals explica que en el seu cas no hi va anar la policia perquè, quan hi va trucar, els joves ja havien marxat. 

policia
actuació policial
seguretat ciutadana

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

También están molestando a casas particulares, tirando de todo a ventanas de pisos bajos....y es eso,por más que llames a policía,no pueden hacer nada,porque son menores?Y estos niñatos tienen que destrozar todo lo que encuentren a su paso,para divertirse,porque saben que no les pasará nada,porque son menores?mal vamos,algo se tendría que poder hacer.....

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte