Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, minuts abans de la compareixença d’aquesta tarda en què s'ha fet pública la seva renúncia al càrrec.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, minuts abans de la compareixença d’aquesta tarda en què s'ha fet pública la seva renúncia al càrrec.

Adeu al ministre de la pandèmia


Escrit per: 
M. S. / M. P. / Foto: SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, deixarà el càrrec el 31 de març vinent i serà substituït per l’actual president del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), Albert Font. Així ho han anunciat avui mateix ministre i el cap de Govern, Xavier Espot, que ha assegurat que es tracta d’una “decisió trista i irremeiable”, ja que la decisió de Martínez Benazet ve donada perquè “pateix una sèrie de problemes de salut, que no són greus però que li impedeixen fer front a les responsabilitats ministerials amb el nivell d’exigència que ell s’imposa”.

Espot ha revelat que el ministre de Salut, que va patir una infecció de coronavirus el desembre passat, li va comunicar fa una setmana que “no estava en disposició d’exercir el càrrec” i que va acceptar la seva renúncia, que es farà efectiva el 31 de març. “Queden quatre setmanes en les quals el ministre vol tancar serrells i dossiers que es troben en fase molt avançada”, ha detallat Espot, que ha volgut agrair públicament a l’encara ministre “les seves qualitats humanes demostrades” i les “altíssimes qualitats professionals”, i ha assegurat que “ha estat un honor i una sort” haver pogut comptar amb Martínez Benazet durant la pandèmia de la Covid. I és que pel cap de Govern, “la lluita contra la pandèmia que hem portat a terme no s’entén sense l’opinió encertada i adequada del doctor Martínez Benazet”, motiu pel qual “jo, els companys de Govern i el conjunt dels ciutadans hem tingut molta sort que hagi estat ministre i que hagi coincidit amb la pandèmia”.

També el titular de Finances i portaveu de l’Executiu, Eric Jover, ha volgut, abans d’iniciar la compareixença habitual posterior al consell de ministres, dedicar unes paraules al ministre de Salut, de qui n'ha lloat “la gran professionalitat” i la visió equilibrada entre la protecció de la salut i poder garantir un mínim d’activitat al país per evitar una crisi econòmica molt més greu.

Per la seva part, i visiblement emocionat, Martínez Benazet, que ha recordat que “quan el cap de Govern va dipositar la confiança en mi va ser tot un honor i vaig afrontar el càrrec amb molta il·lusió”, ha explicat que el seu és un “càrrec que mereix una gran dedicació” i que la decisió ve motivada perquè “pateixo un problema de salut que va començar al desembre, quan vaig patir la Covid i que no acabo de resoldre”. 

El ministre ha insistit que l’afecció “no representa cap risc, però sí que vol dedicació per solucionar-la”. En aquest sentit, ha assegurat que “no em puc dedicar a solucionar el problema de salut i seguir al càrrec, per tant, faig un pas al costat”.  I s'ha mostrat segur de la seva recuperació. “És una malaltia que superaré, no en tinc cap dubte”, ha afirmat.

Així mateix, l’encara titular de Salut, que ha recordat que va agafar el càrrec amb dos objectius fonamentals com són la reforma sanitària i millorar la salut dels ciutadans, ha incidit en el “fet sobrevingut” que va suposar la pandèmia i ha admès que “sempre he preferit estar en el punt de lluita que no mirar-m’ho des de la barrera”.

I, en el marc d’aquesta lluita contra la pandèmia de coronavirus, Martínez Benazet ha agraït al Govern “la confiança en la presa de decisions difícils i de gran impacte”, i ha recordat que per la pandèmia s’han hagut de prendre “decisions sense precedents”. Així, ha apuntat que “un dels grans èxits ha estat la cohesió del Govern de coalició”, fet que ha permès una bona evolució de la pandèmia. També ha mostrat el seu agraïment a tots els responsables polítics, “síndiques, consellers generals i a tots els qui han lluitat contra la pandèmia”, i, sobretot, al seu equip al ministeri, “per l’esforç fet, sense comptar hores, i en especial a la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas”. 

El ministre ha volgit agrair també la tasca de tots els professionals de la salut i el seu “servei i ajuda” a les persones que han patit la malaltia, i ha assegurat que “gràcies a ells hem tingut taxes de letalitat tan baixes”. Martínez Benazet ha fet extensiu els agraïments a “tots els col·lectius i persones implicades en la lluita contra la pandèmia, cossos especials, Creu Roja i altres entitats així com als mitjans de comunicació i a la ciutadania que ha seguit les recomanacions”, i ha afirmat haver-se sentit “molt orgullós, tant del meu país com dels meus conciutadans”.

Andorra
Salut
ministre
dimissió

Compartir via

Comentaris: 5

Comentaris

gracies
Que haguéssim fet sense ells, encara recordo els primers dies de confinament, tots morts de por i ell entrant a les nostres cases per reconfortar-nos tot i haver estat un dels primers a caure pel virus! A tota la gent que no s'ha cansat de criticar la complicada gestió d'una pandèmia: no us l'heu merescut!
Mil gràcies i prompta recuperació!
Sorprés de veure tants anti mesures i anti vacunes ara donant les gràcies per tenir likes i protagonisme a les xarxes... si es que sóm el pitjor especimen del planeta!
Gràcies per tot. Lo primer és la salud i desprès la feina. Gràcies per tot lo que ha fet durant la pandèmia. Moments compartits de tu a tú, que van ajudar a molts. Li desitjo una pronta millora i recuperació del tot de la seva SALUD. Un valent dient el perquè, no es fàcil, però molta força. Una abraçada carregada d energia positiva

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte