Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d’aquest dijous a la Massana.
Un moment de la sessió de consell de comú d’aquest dijous a la Massana.

El Comú destina 793.000 euros a l’eixamplament de la carretera de Sispony


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú de la Massana

Seguint amb les indicacions del Pla d’amabilització i pacificació de la Massana, el Comú ha acordat  una dotació pressupostària de 793.000 euros per portar a terme la renovació de lasegona fase de l’eixample de la carretera de Sispony. L’any passat ja es va fer la primera fase, des del camí del Pou fins a la zona de Terra Mora i ara es continuarà fins a l’encreuament amb Escàs. “La intenció és amabilitzar els carrers de la parròquia i poder circular amb seguretat i de forma agradable”, ha afirmat la cònsol major, Olga Molné.

En la sessió del consell de comú d'aquest matí s'han aprovat també dos suplements de crèdit per realitzar dues obres importants a l’edifici de la Closeta. D’una banda, el canvi d’ubicació del Servei de Tràmits. “El projecte consisteix en traslladar la ubicació actual a la planta baixa de l’edifici de la Closeta, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat a Tràmits i fer que l’espai sigui més còmode per als administrats”, ha assegurat la cònsol menor, Eva Sansa. La partida aprovada ha estat de 350.000 euros. De l’altra, també es portarà a terme la reforma de la Casa Pairal. “Volem dinamitzar la Casa Pairal, renovar-la i millorar l’espai per acollir noves activitats”, ha remarcat la consellera de Benestar i Gent Gran, Francesa Guerrero. La partida que s'ha aprovat en aquest cas ascendeix a 175.000 euros.

La sessió ha servit també per aprovar una partida per al proveïment de maquinària. Segons Eva Sansa, “dins el pla la Massana Sostenible, ens havíem marcat l’objectiu d’anar reduint la petjada de carboni. Per això, a l’hora de renovar la maquinaria tenim en compte que funcioni amb un sistema que no sigui contaminant”. Fa uns mesos ja es van comparar dues bufadores elèctriques i ara es procedirà a adquirir dues desbrossadores elèctriques. A més de reduir la petjada de carboni amb aquest sistema elèctric també es redueix l’impacte acústic, ja que la maquinària elèctrica fa molt menys soroll.

Finalment, en la sessió d’avui s’ha aprovat una partida per poder adquirir material informàtic per a la digitalització de les entrades pel Teatre.

Comú
destina
793.000 euros
Eixamplament
carretera
Sispony

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

M'AGRADARIA PREGUNTAR ALS INTEGRANTS DE CONSELL, PER QUAN L'AMABILITAT DE LES VORERES AMB LA GENT QUE VIVIM A ARINSAL, ERTS I PAL,?¡ I ENS ENCANTÀRIA CAMINAR SENSE POSAR EN RISC LA VIDA A LA CARRETERA PER A GAUDIR DE LA NOSTRA PARRÒQUIA.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte