Diari digital d'Andorra Bondia
L’òrgan fiscalitzador retreu també al Govern el nomenament de personal interí exercici rere exercici.
L’òrgan fiscalitzador retreu també al Govern el nomenament de personal interí exercici rere exercici.

Toc d’alerta al Govern per l’excés d’hores extra d’alguns funcionaris


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

Un any més el Tribunal de Comptes ha donat un toc d’alerta al Govern per l’excés d’hores extra d’alguns treballadors públics, fet que es dona de “manera recurrent” i que podria “ser indicador de debilitats i ineficiències organitzatives”. Així ho destaca l’òrgan fiscalitzador en l’informe relatiu al tancament de l’exercici 2020 del Govern, en què recorda que el reglament de sistemes de compensació estableix un màxim de 120 hores extraordinàries a l’any.

Així, l’any 2020 fins a 38 empleats públics van superar el límit màxim d’hores extra. Concretament 14 en van fer entre 120 i 150, 15 entre 150 i 200, 8 entre 200 i 300 i un treballador va excedir les 300 hores extraordinàries.

En les al·legacions presentades a l’informe, el Govern recorda que el mateix reglament preveu que “aquests límits no es poden excedir excepte en casos puntuals, degudament justificats”, després de l’informe del director de departament o el secretari d’Estat i amb l’aprovació de la secretaria d’Estat de Funció Pública, i en aquest sentit argumenta que les hores extraordinàries estan motivades i conformades amb les signatures pertinents. A més, l’executiu lamenta que el Tribunal no hagi tingut en consideració a l’hora de fer aquesta observació “els controls que s’efectuen mensualment de totes i cadascuna de les variables de nòmina”, i incideix en la tendència a la baixa dels darrers anys pel que fa al nombre d’hores extraordinàries, unes al·legacions que l’òrgan fiscalitzador considera que no fan modificar el seu informe.

Així mateix, i encara en l’àmbit de la gestió del personal, l’òrgan fiscalitzador constata que el Govern no disposa d’un sistema de classificació del personal tal com s’estableix en la Llei de la Funció Pública, ni tampoc de la valoració dels llocs de treball, a la vegada que posa de manifest que es va nomenar personal interí fins a la finalització de l’exercici que posteriorment va tornar a ser nomenat, per urgència, per a l’any següent, fet contrari a les disposicions de la llei. 
Precisament, respecte a aquest darrer punt, el Govern al·lega que el fet de tornar a nomenar personal interí cada any ve causat per la necessitat de donar continuïtat als serveis prestats.

Petició d’una normativa sobre la cessió de consellers generals

El Tribunal de Comptes recomana que s’elabori una normativa respecte a la cessió de consellers generals d’una formació a una altra. Així ho apunta en l’informe de fiscalització de les assignacions rebudes del Consell General pels grups parlamentaris de l’exercici 2020, després de constatar que en els comptes del grup demòcrata hi figura un ingrés de 14.610 euros del grup de Ciutadans Compromesos, que també ho registra als seus comptes, arran de la cessió d’un conseller que va permetre a la formació massanenca constituir-se com a grup parlamentari.

Així mateix, en l’informe de fiscalització es recomana també l’establiment d’una normativa relativa respecte a l’inventari del material d’oficina no fungible adquirit amb les assignacions rebudes del Consell General així com també respecte a la contractació de consellers generals per part dels grups parlamentaris.

Quant als comptes dels diferents grups, l’òrgan fiscalitzador recomana al grup demòcrata adoptar procediments de pagament que respectin el principi de mancomunació que ha de regir els fons públics després de constatar que disposa d’un compte bancari amb signatura indistinta.

Respecte al grup socialdemòcrata, li recorda que el balanç de pèrdues i guanys no s’ajusta als models previstos en els criteris i indicacions que va determinar Sindicatura. De la resta no hi ha recomanacions.

toc
alerta
Govern
excés
hores
extra
alguns
funcionaris

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

I després diran que tenen dèficit, quina vergonya, si no saben ni agafar el telèfon i donar informació
Si hores extres però sempre tene temps per anar a fer el café i petar la xerrada
Funcionaris rascant-se els ous els el que ens sobra a Andorra

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte