Codi Miller-McIntyre es va carregar l’equip a l’esquena però va estar molt sol.

Reacció insuficient

M.S./ Foto: Facundo Santana

Europa no cura les ferides. El MoraBanc Andorra va caure ahir 74-83 davant el Boulogne Metropolitans 92 en un mal partit al Poliesportiu i es va complicar acabar entre els quatre primers classificats i tenir avantatge de pista en la primera ronda del play-off. Els andorrans, desencertats en atac i en molts moments sense cap intensitat en defensa, van mirar de reaccionar al darrer quart del partit empesos per Clevin Hannah i Codi Miller-McIntyre, però ja no hi van ser a temps.

Els de David Eudal van saber reaccionar al parcial de 0-6 inicial del conjunt francès, amb tres de Konate i tres de Cummings, i amb quatre cistelles consecutives de Diagne, Codi Miller-McIntyre i Morgan van capgirar un marcador que ràpidament tornava a igualar McRae. Intercanvi de cistelles i imprecisions i pèrdues de pilota per part dels dos equips van marcar un primer quart en què ni andorrans ni francesos van poder imposar el seu joc i que va acabar amb un 16 a 16 a l’electrònic.

El segon quart va arrencar amb la mateixa tònica, desconcert i desencert en atac dels d’Eudal mentre els de Vincent Collet, liderats per Hunter i McRae, anavaen obrint forat al marcador davant la passivitat defensiva del MoraBanc. Un parcial de 0-7, contestat per dues cistelles de Paulí i Diagne, i un dos més u de Hunter i un triple de Cummings donaven al Boulogne Metropolitans el màxim avantatge, 24-34, a poc menys de cinc minuts per al descans davant la impaciència de part dels aficionats que veien un déjà-vu amb el matx de Manresa de dissabte passat.

Va ser aleshores quan Miller-McIntyre va treure l’orgull i es va carregar l’equip a l’esquena, i amb dos triples i una assistència a Paulí perquè anotés sota cistella va retallar una mica la diferència, que Hunter, que va anotar els darrers sis punts del seu equip s’esforçava a mantenir. Una cistella d’Arteaga després d’agafar el rebot de l’enèssim triple fallat per Conor Morgan va maquillar el resultat al descans, 35-40, deixant obert el matx de cara a la segona part.

El segon període va arrencar bé, amb un triple de Paulí i una cistella d’Arteaga que situaven el 40-41 en el marcador després que Halilovic fallés des del tir lliure. Però va ser un miratge. Igual com en el segon quart, el  conjunt de Collet, amb Cummings marcant el ritme, un triple de Konate que va tirar sol i un Halilovic que feia el que volia sota el cercle, van tornar a ampliar la diferència fins al 45-56 a 2.39 de la fi del període. Dos temps morts d’Eudal amb poc més de minut i mig de diferència van aturar l’escapada francesa i l’amor propi de Hannah i Codi Miller van fer que el quart acabés amb un esperançador 54-62.

El MoraBanc va apujar el nivell d’intensitat a l’inici del darrer quart, i amb un triple de Diagne i quatre punts consecutius de Tunde va col·locar el 61-62 en el marcador a set minuts del final. Cinc punts seguits de Konate semblaven tallar la reacció andorrana, però un triple de Diagne tornava a acostar el MoraBanc a l’electrònic, 64-67. L’aparició d’un inèdit fins aleshores Bandja Sy, amb cinc punts seguits, i una cistella fàcil de McRae, van tornar a donar 10 punts d’avantatge a Boulogne Metropolitans, 64-74.

Novament l’amor propi de Hannah i Codi Miller, poc acompanyats ahir, mantenien el MoraBanc dins el partit 70-76 a dos minuts per al final. Paulí va desaprofitar dos dels tres tirs lliures que va tenir, i que haurien pogut acostar els andorrans a tres punts, i Konate, amb una cistella de dos i un triple quan s’acabava la possessió, situava el 72-81 al marcador a un minut del final, en una jugada on es va lesionar Jelínek. Dues cistelles de Nakic i de Bandja Sy van situar el definitiu 74-83 al marcador abans que per sorpresa dels francesos Eudal demanés temps mort a 25 segons per al final.

La derrota del MoraBanc deixa la quarta posició en mans del Lietkabelis Panevezys, que juga avui a casa davant el Turk Telekom i té encara un matx pendent.

Expedient de l’ACB per esclarir l’‘afer Moneke’

Després de la piulada de dissabte del jugador del Baxi Manresa Chima Moneke denunciant haver rebut presumptes insults racistes per part de Nacho Llovet, acusacions desmentides rotundament tant per l’aler pivot català com pel MoraBanc Andorra, l’ACB ha obert un “procediment intern” per mirar d’esclarir l’afer que, en cas de confirmar-se, seria el primer d’aquestes característiques en la màxima competició espanyola de bàsquet. Així, a part de valorar les explicacions de Moneke i Llovet i dels clubs, l’ACB analitzarà la gravació dels micròfons d’ambient repartits pel Nou Congost així com de les diferents càmeres.