Diari digital d'Andorra Bondia
L’Ajuntament defensa que la Seu “continua sent una ciutat segura” davant les informacions que circulen per xarxes sobre un presumpte agressor nocturn.
L’Ajuntament defensa que la Seu “continua sent una ciutat segura” davant les informacions que circulen per xarxes sobre un presumpte agressor nocturn.

Una altra ‘fake’ que genera alarma


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

Nou episodi: una advertència suposadament benintencionada s’escampa per les xarxes com un rec de pólvora i l’alarma social es desferma. En aquest cas han estat els grups on participen veïns de la Seu d’Urgell on s’ha escampat l’alerta sobre un suposat individu encaputxat que estaria agredint dones que es trobessin al carrer entrada la nit. Tan gran ha estat l’abast del rumor que l’Ajuntament va fer públic un comunicat a primera hora de la tarda assegurant que “davant els rumors sobre inseguretat ciutadana al nostre municipi,  [l’Ajuntament] vol aclarir que l’àudio que corre per les xarxes socials no s’ajusta a la realitat”. 
En un intent de tranquil·litzar la ciutadania, el comunicat fet públic des del servei de premsa del consistori  inclou una crida de l’alcalde, Francesc Viaplana, que insisteix que “la Seu d’Urgell continua sent una ciutat segura, i tots els cossos policials treballen perquè no es produeixin aquesta mena d’incidents”. Sí que reconeixen que “fa dues setmanes hi va haver un intent d’agressió al carrer que es va denunciar davant la policia i es va identificar l’agressor. I que la setmana passada es va produir un altre incident desvinculat totalment de l’anterior”. 
“M’ha arribat des de fonts fiables, i per això m’atreveixo a posar-ho aquí”, explicava un dels denunciants dels presumptes fets delictius en un dels grups de Facebook. “Atentes, noies, que ja m’ha arribat de diferents llocs”, advertia una altra veu, “sembla que hi ha un individu armat i encaputxat que a les nits intenta atracar o agredir les dones”; en el cas que estiguin passejant el gos, hi afegeix, també intenta atacar l’animal. “Va armat amb un ganivet”, destaca una altra font també molt ben informada, a qui una dona agraeix l’avís perquè surt tard de treballar cada nit i així podrà prendre precaucions. Fins i tot hi ha qui es troba en condicions d’aportar tot tipus de detalls: hauria ensopegat amb el suposat agressor, que vestia “túnica de color granat, encaputxat, i sabatilles de color molt cridaneres”; a banda, “anava sol” i semblava “que anava resant”. 
I per què no t’acostes a la comissaria dels Mossos d’Esquadra?, pregunta un altre interlocutor, i que resolguin el problema. La resposta és òbvia: la inoperància de la policia. 
En tot cas, sembla un nou episodi d’informacions si no exactament falses, sí amplificades i disseminades que acaben generant preocupació social. 

 

 

fake
alarma
Seu

Compartir via

Comentaris: 3

Comentaris

Que la Seu continua sent una ciutat segura, diu el Viaplana? Per a qui? Per als okupes, suposo. Perquè dues agressions en 15 dies (i el que no s'explica o no se sap) és massa per a aquesta "ciutat segura" de la qual parla el Viaplana.
Ves a Barcelona i fliparàs!
sí, i ves al Bronx i ni te cuento. Però aquí no parlem ni de Barcelona ni de Nova York, sinó de la Seu, que en quinze dies hi ha hagut dues agressions (problemàtica okupa de banda) i n'hi ha que encara diuen que la Seu és una ciutat segura.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte