Diari digital d'Andorra Bondia
Un dels moments que han afectat la connexió al directe de The Grefg.
Un dels moments que han afectat la connexió al directe de The Grefg.
The Grefg ha decidit acabar amb l'emissió per culpa dels atacs.
The Grefg ha decidit acabar amb l'emissió per culpa dels atacs.
Un usuari comenta la situació per les xarxes socials.
Un usuari comenta la situació per les xarxes socials.

Andorra pateix nous atacs de denegació


Escrit per: 
Redacció / Fotos: L.B.S.

Andorra pateix nous atacs de denegació de servei (DDoS). Així ho han confirmat a les 21.30 hores des d’Andorra Telecom, que asseguren que ja s’està treballant per mitigar els atacs. Tot i que encara és molt aviat per determinar si es tracta d’atacs aleatoris o específics, sí que és cert que alguns youtubers residents al país estan veient afectats els seus directes de Twitch, com està sent el cas del directe que, tot i les complicacions de connexió, intenta continuar The Grefg per comentar la partida de Valorant de Krü contra Optic.

Segons ha manifestat el youtuber en qüestió, la connexió li ha caigut reiterades vegades, fet que ha dificultat la continuïtat del directe que havia reunit a més de 6,3 mil seguidors. A més, ha fet saber que comença a estar cansat d’aquesta situació, fet pel qual es plateja “prendre mesures” més dràstiques per trobar els responsables dels atacs de denegació del servei. Tot seguit, ha assegurat que “necessitàvem que tornessin a atacar” per poder descobrir d’on provenen els atacs. Finalment, ha finalitzat l’emissió cap a les 21.50 hores.

Un altre youtuber resident que també està en directe és ElRubius, que està jugant al Vermilion pintant el seu primer NFT. En el seu cas, però, els atacs de denegació aparentment no l’han afectat. 

Tanmateix, des de Twitter alguns ciutadans han fet ressò de la situació i fins i tot han apuntat que es tracti d’una estartègia per “fer fora als youtubers”. Alguns residents han aprofitat les xarxes per traslladar el seu malestar davant els atacs de DDoS, que cada vegada són més habituals al Principat.

Cal recordar que el passat diumenge, ja es van patir diversos atacs de denegació, uns atacs que des d’Andorra Telecom van definir com a “més sofisticats", ja que no seguien cap patró en concret.

Andorra
atacs de denegació
DDOS
ciberseguretat

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Sin monopolio esto no sucede

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte