Diari digital d'Andorra Bondia
Espot i Armengol signant el protocol de col·laboració al Consolat de Mar, seu del Govern balear.
Espot i Armengol signant el protocol de col·laboració al Consolat de Mar, seu del Govern balear.
Espot i Calvó durant la visita a la promoció d’habitatge públic de Santa Eugènia.
Espot i Calvó durant la visita a la promoció d’habitatge públic de Santa Eugènia.

Andorra i les Illes Balears treballaran per disposar d’una connexió aèria


Escrit per: 
M. S. / Fotos: Govern d'Andorra

“Avui hem constatat la voluntat política que hi pugui haver un vol directe entre l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell i qualsevol aeroport de les Illes Balears”. Així ho ha assegurat el cap de Govern, Xavier Espot, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, a Palma, on ha explicat que ara es començarà a treballar per tal de convertir aquesta voluntat del govern d’ambdós territoris en realitat.

Per la seva part, Armengol, que ha incidit en la “il·lusió” que hi pogués “haver una connexió directa”, ha remarcat que “som dos territoris amb semblances, amb complementarietat de temporades, i segur que els ciutadans tindrien molt interès a conèixer els territoris”, si bé ha advertit que cal que “després hi hagi una companyia privada que vulgui fer aquesta línia”. En aquest sentit, la presidenta balear ha precisat que “farem les reunions per veure si es pot incentivar”, a la vegada que Espot afirmava que “nosaltres acompanyarem les empreses privades interessades i farem el que puguem perquè sigui una realitat”.

D’altra banda, Espot, que s'ha desplaçat a Mallorca acompanyat de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha aprofitat la trobada amb Armengol per signar un protocol de col·laboració en matèria de turisme, habitatge, mobilitat, medi ambient, economia i també a nivell de llengua i cultura, on ja es col·labora amb la Fundació Ramon Llull, organisme a qui es vol “donar un nou impuls”.

En l’àmbit turístic, i tot i les diferències entre ambdós territoris, Espot i Armengol han coincidit que tant les illes com Andorra “són dos models turístics molt intensius i a més a més estacionals”, així com que es tracta d’uns models que “han tocat sostre”. Així, amb el conveni es busca poder “aprendre de les millors pràctiques” que portin a terme uns i altres, ha indicat Espot, que ha incidit en aspectes com ara la formació de personal, el turisme inclusiu i l’aposta dels dos territoris per un turisme de qualitat.

En aquest sentit, Armengol ha exposat a Espot la nova llei turística que previsiblement aprovarà demà mateix el Parlament balear, una llei amb la qual es vol fer un pas cap “a un turisme de qualitat, respectuós amb el medi ambient i l’entorn”, amb un plantejament també social i incidint en l’economia circular per tal de fer de les illes “una destinació circular”.

Per la seva part, Espot, que ha compartit amb Armengol la importància de “lligar medi ambient i turisme”, ha explicat que després de veure la nova normativa en matèria turística ha arribat al convenciment que  “és necessari que Andorra disposi també d’una llei de turisme”, ja que la legislació vigent és parcial i “no tenim un corpus legislatiu complet en matèria de turisme”.

El cap de Govern, que ha destacar que la llei andorrana es podria “inspirar” en la de les illes, ha anat fins i tot més enllà i ha dit que a part del model turístic és necessari també “repensar” el model de país, una tasca, però, que ja ha deixar per a la següent legislatura tot argumentat que “no és senzilla” i que “no cal precipitar-se”.

Els problemes d’accés a l’habitatge han centrat també part de la trobada, ja que els dos territoris comparteixen la pressió del lloguer vacacional i les dificultats dels residents per trobar habitatge a preus assequibles. En aquest àmbit, Armengol i Espot han compartit les iniciatives respectives per mirar de fer front a la problemàtica, que “no té una solució única, sinó  la suma de moltes”, tal com han coincidit.

Després de la reunió amb la presidenta balear, la delegació andorrana, que ha tingut l’oportunitat de visitar un hotel pioner en matèria de sostenibilitat i circularitat que aviat serà inaugurat, ha visitat una promoció d’habitatges de protecció pública a Santa Eugènia, un bloc on s’aposta per l’ús de materials locals i el reciclatge.

Demà, el cap de Govern assistirà al Palau del Consell de Mallorca, on serà rebut per la presidenta, Catalina Cladera. Posteriorment, les dues delegacions també es desplaçaran fins al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca, per conèixer el projecte.

Andorra
política
Espot
calvó
turisme
Mallorca
palma

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Què bé!!!!! Sí senyor!!! Desitjant que hi hagués un vol cap a les Balears perquè seria i es fantàstic
Natalia, tens un aeroport a dos hores i mitja, no sera fantàstic, seria un fàstic. Prefereixo mil cops que preservin la natura d'on vivim...

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte