Diari digital d'Andorra Bondia

L'opinió de...

imatge de Laia Bautista Servat

Laia Bautista Servat

Periodista

 

 

Les temeritats consentides als ciclistes




A qui no li ha passat anar conduint i de sobte trobar-se amb un o dos ciclistes que circulen enmig de la carretera? O estar aturat en un semàfor en vermell i que el ciclista continuï circulant fent cas omís del senyal lluminós? Tot i que sembli estrambòtic, aquestes situacions són molt habituals arreu del territori.

Quan veig aquestes situacions em pregunto: realment és necessari anar pel mig de la carretera, quan no està permès, obstaculitzant la circulació dels altres vehicles que també hi circulen? Penso que els que tenen el poder de multar-los els haurien de posar sancions econòmiques importants perquè deixin de creure’s que la carretera és només d’ells i que són immunes a les normes de circulació.

Uns altres que no entenc són els que pedalegen un al costat de l’altre. Que no s’adonen que s’estan exposant al perill de col·lidir entre ells o provocar un accident? La meva parella, que és un enamorat del ciclisme, sempre em comenta que anar en paral·lel per a ell és impensable perquè quan circula per la carretera se centra a mantenir un ritme constant i a pedalejar ben al costat per evitar-se ensurts i no entorpir els altres conductors de la via pública.

Per tant, que Andorra fomenti l’ús de la bicicleta i adapti zones perquè els que ho desitgin puguin circular amb més seguretat són punts positius per  a la sostenibilitat i la salut de la ciutadania. Ara bé, el que no s’hauria de permetre és que els ciclistes se saltin les normes de circulació. Potser fent controls rutinaris a aquest col·lectiu s’escarmentaria més d’un i milloraria la circulació i la convivència de tots els que fem servir la xarxa viària del país.

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

La gran diferéncia,es que el xasis d'un vehicle,es d'acer i el dels ciclistes,es de osos,( trencats)

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte