Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de l'últim foc declarat a la comarca de l'Alt Urgell.
Imatge de l'últim foc declarat a la comarca de l'Alt Urgell.
La densa fumareda, a prop del Roc de Rumbau.
La densa fumareda, a prop del Roc de Rumbau.
El foc ha fet focus secundaris a l'altra banda de la cinglera. A la imatge, el flanc esquerre de l'incendi.
El foc ha fet focus secundaris a l'altra banda de la cinglera. A la imatge, el flanc esquerre de l'incendi.

Reoberta la C-14 entre Oliana i Peramola, que havia estat tallada per un incendi



Escrit per: 
Agències / Foto: Agents Rurals/Bombers/ACN

Un nou incendi forestal s'ha declarat aquest diumenge a la tarda entre Oliana i Peramola (Alt Urgell), segons els Bombers de la Generalitat. Hi treballen 35 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris. El foc i la fumarada han obligat a tallar temporalment la propera C-14 entre els quilòmetres 144 i 141,5, entre Oliana i el pantà d'Oliana, segons detalla el Servei Català de Trànsit (SCT). No obstant, en els últims minuts la via torna a recuperar la circulació en ambdós sentits. L'avís del foc s'ha rebut a les 14.32 hores a la zona del Roc de Rombau (991 metres) i els efectius treballen per evitar que l'incendi de vegetació s'obri cap a la serra d'Aubenç i Roc de Cogul. Les flames afecten una superfície aproximada d'unes 60 hectàrees, segons dades provisionals.  La major part d'afectació està dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) Serra d'Aubenç i Roc de Gogul.

Els Bombers prioritzen el flanc dret de l'incendi i amb mitjans aeris s'està treballant de cua a cap. El foc ja afecta una superfície d'unes 25 hectàrees, segons els Agents Rurals.

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han donat per controlat en les últimes hores l'incendi forestal de Lladurs, al Solsonès, un dels focs que més preocupava aquesta setmana als equips d'emergència perquè tenia un potencial de fins a 50.000 hectàrees. A més, els Bombers van explicar aquest dissabte que juntament amb l'incendi d'Altés –en aquest cas està estabilitzat- els preocupava el fet que tinguessin uns "perímetres molt inestables". Segons la darrera actualització, aquest diumenge a primera hora del matí queden actius els incendis d'Artesa de Segre mentre que un de nou que s'ha declarat a Horta de Sant Joan, on hi treballen 17 dotacions terrestres i una d'aèria, ja s'ha estabilitzat.

Així mateix, durant les tasques de lluita contra el foc un camió de reforç de Bombers d'Ulldecona va bolcar durant les tasques d'extinció del foc d'Altés, segons informa Ràdio Seu. Al seu interior hi viatjaven dos bombers que posteriorment ha estat traslladats al Sant Hospital de la Seu d'Urgell i que ja van rebre l'alta. 

A causa de les elevades temperatures i la manca d'humitat a l'ambient, la Generalitat va activar ahir el nivell 3 del Pla Alfa, és a dir, el nivell màxim, que implica la suspensió de totes les activitats amb risc d’incendi forestal. L’objectiu  és reduir el nombre dels incendis forestals que són conseqüència de l’activitat humana -un noranta per cent, calculen els experts-, sigui per imprudències o per accidents. Els Agents Rurals van informar durant aquest cap de setmana del tancament dels accessos als espais de la Baronia de Rialb, el Montsec d’Ares, el Montsec de Rúbies i el Montsant.

incendi
C-14

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Aplaudiment als bombers i tothom que i col·labora,una vegada mes queda de manifests el mal estat dels nostres boscos, des de la taula de despatx sols controlen la seva cadira.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte